Inhoudsopgave
Wat ben je na master klinische psychologie?
Na je master Klinische Psychologie kun je als psycholoog aan de slag in bijvoorbeeld de (geestelijke) gezondheidszorg, het wetenschappelijk onderzoek of het hoger onderwijs. Afhankelijk van jouw afstudeerrichting en je persoonlijke interesses kun je terechtkomen in verschillende functies.
Wie mag therapie geven?
Psychotherapie wordt beschouwd als medische handeling, die enkel door artsen, klinisch orthopedagogen en klinisch psychologen mag uitgeoefend worden.
Is psychotherapeut een beschermde titel?
Wettelijk beschermde titel De titel ‘psychotherapeut’ is wettelijk beschermd. Het is niet toegestaan om zonder BIG-registratie de titel psychotherapeut of een daarop gelijkende benaming te voeren. Onder een daarop gelijkende benaming valt ook de vertaling van de titel psychotherapeut in een andere taal.
Welke opleiding tot psychotherapeut?
Toelatingscriteria
- Een doctoraal of masterdiploma in de psychologie, pedagogische wetenschappen of gezondheidswetenschappen (afstudeerrichting geestelijke gezondheidskunde). Hierbij worden specifieke eisen gesteld aan de gevolgde vakken.
- Een voordracht voor een opleidingsplaats door een erkende praktijkinstelling.
Wat na klinische psychologie?
Klinisch psychologen hebben als eerste belangrijke tewerkstellingssector de gezondheidszorg. In psychiatrische ziekenhuizen zijn psychologen verantwoordelijk voor diagnostiek, psychotherapie, en meer en meer ook voor de begeleiding en opleiding van verpleegkundigen, ergotherapeuten en andere paramedici.
Wat kan je doen met een diploma klinische psychologie?
Wat kun je doen met een master psychologie?
Wat kun je ermee worden?
- Relatietherapeut.
- Hulpverlener in een (psychiatrisch) ziekenhuis.
- Onderzoeker.
- Hbo-docent of universitair docent.
- Personeelsmanager.
- Loopbaanadviseur.
- Selectiepsycholoog.
- Beleidsmedewerker.
https://www.youtube.com/watch?v=5mzeMRDrl_U