Inhoudsopgave
Wat als je schade rijdt met lease auto?
Wat houdt het eigen risico precies in In een leasecontract is een verplicht eigen risico bij schade opgenomen. Bij schade aan de auto, zal de verzekering de gehele schade vergoeden. Bij zelf veroorzaakte of onverhaalbare schade zal een vast bedrag in rekening worden gebracht als bijdrage aan de schadelast.
Wat valt er onder Gebruikersschade?
Onder gebruikersschade valt alle slijtage of beschadigingen die gezien de leeftijd en de kilometerstand van de auto verwacht kan worden, en die voortkomt uit normaal gebruik van de auto. Bij onacceptabele schades betreft het schade die van invloed is op de visuele staat van de auto en/of de functionaliteit.
Wat zijn gebruikssporen auto?
Er wordt uiteraard onderscheid gemaakt tussen gebruikssporen die zijn ontstaan door het gebruik van uw auto en schades. Gebruikerssporen zijn uiteraard acceptabele schades. Hieronder vertaan wij schades die zijn ontstaan door normaal gebruik van de auto.
Wat is Gebruiksschade?
Bij zorgvuldig gebruik van de auto wordt bepaalde schade naar redelijkheid als normaal beschouwd. Dit wordt ook wel gebruiksschade of acceptabele schade genoemd. De leasemaatschappij houdt rekening met het aantal kilometers en de duur van het gebruik.
Is leasen duurder dan kopen?
Private lease is vaak goedkoper dan kopen met geleend geld. Het voordeel is beperkt als je al veel schadevrije jaren hebt. In een enkel geval is private lease ook goedkoper dan een nieuwe auto kopen met eigen geld. Oudere consumenten kunnen bij kredietverstrekkers geen of moeilijk geld lenen.
Wat valt onder Gebruikersschade?
Wat zijn gebruikerssporen auto?
Is een lease auto verzekerd?
Een leaseauto KAN namelijk worden verzekerd door de leasemaatschappij. Dat je een auto leaset, betekent echter niet per definitie dat de betreffende auto reeds is verzekerd door de leasemaatschappij. Afhankelijk van de leasevorm en het leasecontract KAN het zijn dat je de leaseauto zélf moet verzekeren.
Is lease inclusief verzekering?
Je betaalt bij hen iedere maand een vast bedrag, maar daarnaast betaal je zelf nog het onderhoud, de wegenbelasting en de autoverzekering. Ook doe je een aanbetaling en betaal je vaak een slotsom aan het einde van het contract. Je wordt dus eigenaar van de auto.