Wat als je een AED hebt gebruikt?

Wat als je een AED hebt gebruikt?

Wat moet u doen nadat de AED gebruikt is? Als de AED gebruikt is bij een reanimatie dan moeten in ieder geval de elektroden vervangen worden en soms ook de batterijen / accu. Ook de Safe-set moet meestal aangevuld worden en eventueel het beademingsmasker vervangen.

Waarom een AED aanschaffen?

Elke minuut waarin er niet wordt gereanimeerd met behulp van een AED, daalt de overlevingskans van het slachtoffer met circa 10%. Een ambulance is echter vaak pas na 15 minuten aanwezig. De aanwezigheid van een AED kan dus letterlijk het verschil maken tussen leven en dood. In Nederland mag iedereen een AED gebruiken.

Waar elektroden AED plakken?

Je plakt een elektrode op elke borst, vlak boven de tepel en onder het sleutelbeen.

Wat is een AED en hoe werkt dat?

Een AED (Automatische Externe Defibrillator) is een draagbaar apparaat dat wordt gebruikt om mensen met een hartstilstand een elektrische schok toe te dienen. Deze elektrische schok reset het hart door het heel even stil te leggen, met als doel om het hart weer in een normaal ritme te laten kloppen.

Waarom een defibrillator?

Een defibrillator is ontworpen om een hart dat te snel klopt, met een therapie te behandelen en in het geval van een plotselinge hartstilstand een schok af te geven. De ICD wordt onder de huid in de borst geïmplanteerd, meestal onder het linker- of rechtersleutelbeen.

Wat doet de schok van een AED?

Een automatische externe defibrillator geeft de sinusknoop, onze natuurlijke pacemaker, de kans om terug de controle te krijgen over het hartritme. De schok van de AED legt het chaotische hartritme dat ontstaat bij een plots hartfalen even stil en ‘reset’ het.

Hoe snel gaat een hartaanval?

Je raakt bewusteloos. Al na 4 tot 6 minuten raken hersencellen onherstelbaar beschadigd. Daarna lopen ook andere organen schade op. De meest voorkomende oorzaak van een hartstilstand is een hartinfarct.