Waarom staan roodborstjes op kerstkaarten?

Waarom staan roodborstjes op kerstkaarten?

Die roodborst op onze kerstkaarten danken we aan de Engelse postbodes uit de Victoriaanse tijd. Die postbezorgers moesten destijds een rood uniform dragen, want die kleur hoorde bij het koningshuis en de Britse vlag. Daardoor leken ze op roodborsten en kregen de bijnaam ‘robins’ (roodborsten).

Waarom heeft een roodborst een rode borst?

Hij gebruikt zijn oranjerode borst om indringers af te schrikken en aarzelt niet om fel aan te vallen. In alle seizoenen krijgt de roodborst onmiddellijk een rood waas voor de ogen bij het zien of horen van een soortgenoot. Deze indringer verjaagt hij onmiddellijk.

Wat betekend een roodborstje in je tuin?

Het roodborstje steekt trots en moedig zijn roodkleurige borst vooruit, zodat iedereen hem kan zien. Deze heeft de vorm van een hart. Wat je dus van het roodborstje kunt leren, heeft vooral met liefde te maken. Het roodborstje zou jou leren groeien, veranderen en vol wilskracht en passie te leven vanuit je hart.

Waar kan ik online kerstkaarten kopen?

Bij Kaartje2go kies je uit duizenden kerstkaartjes die je zelf kan bewerken. Heb je een leuke kerstkaart gevonden, dan kan je die gemakkelijk online aanpassen, bestellen en versturen. TIP: Maak voor je gaat bestellen een account aan en profiteer van mooie kortingen.

Hoeveel kosten kerstkaarten?

Enkele Kerstkaarten

Formaat/Aantal 4-49 100-199
medium Vierkant 12,0 x 12,0 cm Rechthoekig 10,5 x 15,0 cm Liggend 18,5 x 9,5 cm € 1,35 € 1,15
groot Rechthoekig 12,0 x 17,2 cm € 1,45 € 1,29

Waar komen roodborsten in de winter terecht?

In de winter trekt een deel van de roodborsten naar warmere streken in Europa waar meer eten te vinden is. Ook vogels uit noordelijke/noordoostelijke streken trekken naar het zuiden en komen zo in Nederland terecht. U kunt roodborsten in de winter helpen met gedroogde meelwormen, ongekookte havermout of een zadenmix.

Wat eet de roodborst?

Wat eet de roodborst? De roodborst eet vooral insecten, larven, spinnen, slakken en wormen. In de winter vult ze het insectendieet aan met zaden, vruchten en voedselrestjes.

Wat zijn de voordelen van roodborsten?

Roodborsten zijn vaak erg nieuwsgierig en goed van vertrouwen. Tegen soortgenoten zijn zowel het mannetje als het vrouwtje daarentegen heel agressief en ze verdedigen ’s zomers en ’s winters fel hun territorium. Ze tonen daarbij de rode borstveren. Meestal maken roodborsten hun nesten goed verborgen op de grond.

Waarom zijn roodborsten agressief?

Tegen soortgenoten zijn zowel het mannetje als het vrouwtje daarentegen heel agressief en ze verdedigen ’s zomers en ’s winters fel hun territorium. Ze tonen daarbij de rode borstveren. Meestal maken roodborsten hun nesten goed verborgen op de grond. De jongen hebben overigens nog geen rode borst.