Waarom plateau afvallen?

Waarom plateau afvallen?

Er zijn verschillende redenen waarom een plateau optreedt: Je houdt je niet meer helemaal aan het eet- en bewegingsprogramma. Lichamelijke veranderingen die tijdens het afvallen optreden. Een kleiner lichaam gebruikt minder calorieën, omdat het minder gewicht hoeft te verplaatsen.

Wat is een fitness plateau?

Fitness plateau Een plateau is een periode waarin je sportprestaties langere tijd gelijk blijven of zelfs dalen. Een ‘vlakte’ in de grafiek van je vooruitgang, dus. Vrijwel iedereen loopt vroeg of laat tegen zo’n tegenvaller aan. Het betekent dus niet direct dat je iets ontzettend fout doet.

Hoe val ik weer af?

Een gezond eetpatroon is de basis van afvallen en bewegen helpt daarbij. Om af te vallen adviseren we je ten minste 60 minuten per dag actief bezig zijn. Het liefst op alle dagen van de week. Dit hoeft niet een uur aan één stuk door te zijn, maar kan je verdelen in verschillende blokken over de dag.

Lees ook:   Kun je bevroren Rose nog drinken?

Wat als afvallen stagneert?

Om het aflopende effect te compenseren kun je twee dingen doen; 1 je gaat nog iets minder eten, 2 je gaat meer bewegen. Elke keer als je minder gaat eten, of meer gaat bewegen, dan val je weer een beetje verder af. Maar je lichaam creëert vroeg of laat weer opnieuw de balans waardoor het afvallen weer stagneert.

Hoe voorkom je dat je lichaam in de spaarstand gaat?

Hoewel het lichaam na een lang calorietekort inderdaad minder calorieën zal verbranden, zal je lichaam niet in spaarstand gaan door langdurig diëten. Door verantwoord af te vallen en regelmatig je voeding- en bewegingsschema te herzien, kun je gezond blijven afvallen.

Hoe komt het dat ik niet meer afval?

Denk bijvoorbeeld aan corticosteroïden, antipsychotica of antidepressiva. Er kan ook sprake zijn van een probleem in je hormoonhuishouding, zoals bij schildklierproblemen. Of je kan een verstoord eetpatroon hebben, denk aan het hebben van eetbuien, wat het afvallen moeilijk maakt.

Lees ook:   Wat kan je goed mixen met Red Label?

Hoe krijg ik mijn lichaam uit de spaarstand?

Om af te vallen, moet je minder calorieën binnenkrijgen dan je lichaam gedurende de dag nodig heeft. Dat doe je bijvoorbeeld door meer te bewegen en goed op je voeding te letten.