Waarom meerdere IP-adressen?

Waarom meerdere IP-adressen?

Elke computer die verbonden is met een netwerk, moet een uniek IP-adres hebben. Dat wil zeggen als je twee computers hebt op je netwerk, moeten beide een verschillend IP-adres hebben om met elkaar te kunnen communiceren.

Is mijn IP adres altijd hetzelfde?

Iedere computer welke verbonden is met een netwerk heeft een uniek IP-adres waardoor de computer herkend kan worden. Dit IP-adres is afhankelijk van het modem waar verbinding mee gemaakt wordt. Als er meerdere verbindingen met hetzelfde netwerk gemaakt worden is er een router nodig.

Wat is het eerste IP adres van uw router?

Het eerste IP adres in het thuisnetwerk is van uw router zelf. Meestal is dit 192.168.1.1, soms ook wel 192.168.0.1 of 192.168.2.1. Als u het IP adres van uw router intikt in de internet browser, komt u in het configuratie menu van de router. Ook geeft de DHCP server de DNS adressen door aan de computers in het netwerk.

Wat is de IP-adressen van een apparaat?

Als het goed is, vraag je ergens in het menu een lijstje met IP-adressen van aangesloten apparaten op. Bij Cisco-routers navigeer je hiervoor bijvoorbeeld naar Setup / Lan Setup / Connected Devices Summary. Achter het IP-adres staat doorgaans ook de apparaatnaam vermeld. Handig is dat je precies kunt zien of de apparatuur via ethernet

Wat is een WAN IP adres?

Kijk dan op MYIP.nl. Bovenaan ziet u uw IP adres staan bij WAN IP adres.WAN staat voor Wide Area Network, het internet. Wat doet de router? De router deelt interne IP adressen uit, waarmee de computers in uw thuisnetwerk uit elkaar gehouden worden. Deze IP adressen beginnen meestal met 192.168.

Hoe geeft DHCP het IP adres van uw PC?

Als u het IP adres van uw router intikt in de internet browser, komt u in het configuratie menu van de router. Ook geeft de DHCP server de DNS adressen door aan de computers in het netwerk. DHCP is dus erg handig: u hoeft zelf niets in te stellen. Een nadeel van DHCP is het feit dat uw IP adres iedere keer anders is wanneer u de pc opnieuw aanzet.