Waarom klepelmaaier gebruiken?

Waarom klepelmaaier gebruiken?

Een klepelmaaier hakselt de vegetatie fijn. Meestal blijven de verhakselde plantenresten liggen om ter plaatse te composteren. Dit leidt tot een toename van de voedselrijkdom van de bodem, waardoor er uiteindelijk alleen nog plek is voor grassen en ruigteplanten als Grote brandnetel en Fluitenkruid.

Hoe werkt een trommelmaaier?

Trommels onder de aandrijfbalk. Hierbij wordt een goed zwad verkregen, doordat de trommels naar binnen draaien en waardoor er bij het terugrijden over de stoppel gereden kan worden. Onder moeilijke maaiomstandigheden geeft dit type nog een goed resultaat. Vaak zit dit type voor op de tractor.

Hoeveel pk nodig voor Weidebloter?

Specificaties

Model Weidebloter 110 Weidebloter 170
Aankoppeling Cat. 1/2 Cat. 1/2
Aantal messen 2 2
Aftakas toerental 540 540
Min. benodigd vermogen (pk) 18 30

Hoe ziet een klepelmaaier eruit?

Definitie: De klepelmaaier heeft een horizontaal en dwars op de rijrichting geplaatste cilinder waaraan over de hele lengte losse klepels of hamers zijn bevestigd. Door de draaiende as wordt de vegetatie stukgeslagen en verkleind. De klepels zijn met een scharnier bevestigd en bestaan in verschillende formaten.

Waarom niet klepelen?

Niet klepelen! Dit zorgt voor verrijking van de bodem, waardoor de vegetatie sterk verruigt en dichtgroeit. Dit gaat ten koste van de bloemenrijkdom en dus van de bijen. Gebruik licht materieel. Zware machines drukken de bodem samen, waardoor grondnesten verloren kunnen gaan.

Hoeveel pk klepelmaaier?

Klepelmaaiers TA Voor trekkers van 15 tot 40 PK, verkrijgbaar in werkbreedtes van 110, 125 en 140 cm.

Waarom klepelen?

Klepelen is een vorm van maaien waarbij de vegetatie min of meer wordt stukgeslagen en al het maaisel blijft liggen. Dit zorgt voor verrijking van de bodem, waardoor de vegetatie sterk verruigt en dichtgroeit. Dit gaat ten koste van de bloemenrijkdom en dus van de bijen.