Waarom breekt kroon af?

Waarom breekt kroon af?

Bijna in alle gevallen is het uitvallen van een vulling of kroon te wijten aan bepaalde ‘ongelukjes’. Dit kan gebeuren als u op iets keihard bijt, waardoor uw vulling of kroon los komt te zitten en zelfs kan uitvallen.

Kan een kroon op een afgebroken kies?

Tandheelkundige kroon Een kroon is de perfecte oplossing wanneer u een verkleurde, gebroken of beschadigde tand of kies heeft. We vergelijken een kroon met een kapje dat precies over een afgeslepen tand of kies past. We maken een kroon van porselein of een combinatie van porselein en metaal.

Hoe lang kan een kroon blijven zitten?

Hoelang gaat een kroon mee? De basis van een kroon kan bestaan uit duurzaam porselein, metaal of een combinatie hiervan. Een kroon vervangen is dus niet zomaar nodig: meestal kunt u er vanuit gaan dat deze 10 tot 15 jaar meegaat.

Hoe uitgevallen kroon bewaren?

Heeft u een loszittende kroon of brug dan is het overigens belangrijk dat u de losse kroon of brug te allen tijde zorgvuldig bewaart en meeneemt naar uw tandarts! De tandarts kan de kroon of brug dan opnieuw proberen vast te zetten.

Kan een kroon breken?

Kronen van porselein kunnen in veel verschillende situaties worden gebruikt. De kans dat een kroon breekt is door nieuwe technieken vrijwel uitgesloten. Een porseleinen kroon ziet er natuurgetrouw uit, omdat het materiaal tandkleurig is.

Hoe vaak kan je een kroon vervangen?

Een kroon vervangen is dus niet zomaar nodig: meestal kunt u er vanuit gaan dat deze 10 tot 15 jaar meegaat. Een belangrijk aandachtspunt is dat een kroon dikwijls op uw eigen tand of kies geplaatst wordt, wat betekent dat tandbederf nog steeds voorkomen moet worden.

Hoe verwijder je een kroon?

Om een kroon te verwijderen kunt u een kronentikker gebruiken of gaan prutsen met een Ash 6, waarbij zowel de kroon als de opbouw kunnen fractureren. Of de WAMkey ter hand nemen. Deze sleutel richt zich puur op de aanwezige kroon en maakt hergebruik van de kroon na afname mogelijk.