Inhoudsopgave
Waarbij komt Projectielbraken voor?
Projectielbraken, ook wel explosief braken genoemd, is plotseling heftig braken. Zonder voorafgaand gevoel van misselijkheid wordt maaginhoud met grote kracht via de slokdarm naar buiten geperst. Deze vorm van braken kan onder andere veroorzaakt worden door buikgriep als gevolg van besmetting met het norovirus.
Hoe ziet reflux eruit?
Reflux bij je baby kun je herkennen aan de volgende verschijnselen: Kokhalzen. Spugen. Overstrekken (het aanspannen van de rugspieren en het achterover drukken van het hoofdje)
Kan reflux erger worden?
Reflux kan erger worden door andere klachten, zoals spruw, darmkrampen, verstopping of een oorontsteking. Wat kan ik zelf doen? Je kunt je baby helpen op twee manieren: met voeding en met houding. over jouw schouder hangen en klop op de rug van je baby.
Wat wordt verstaan onder Retentiebraken?
Bij retentiebraken bevindt de spijsbrij zich doorgaans langer dan zes uur in de maag. Met ziet deze vorm van braken vaak bij iemand met een maagzweer, bij een maagtumor en ontstekingen waarbij er sprake is van verbindweefseling (verlittekening).
Wat heb je als je bloed spuugt?
Een patiënt die bloed braakt, moet zo snel mogelijk in het ziekenhuis worden opgenomen. Indien nodig krijgt de patiënt dan een infuus om het verloren gegane bloed aan te vullen. Meestal zal zo spoedig mogelijk daarop een gastroscopie (maagonderzoek) worden verricht, om te onderzoeken wat de oorzaak van de bloeding is.
Hoe wordt reflux vastgesteld?
Via de neus brengt de arts een dun slangetje in de slokdarm. Aan het uiteinde van dit slangetje is een meetinstrumentje bevestigd. Deze meet de zuurgraad (pH) in de slokdarm vlak boven de sluitspier en de overgang naar de maag.
Hoe herken je reflux volwassenen?
Typische symptomen Brandend maagzuur (pyrosis), een branderig gevoel achter het borstbeen, is het belangrijkste symptoom. Van de mensen met reflux heeft 75% er last van. Brandend maagzuur voel je typisch na een maaltijd of wanneer je ligt.
Hoe lang last van reflux?
Veel baby’s hebben reflux en meestal is dit onschuldig. Bij meer dan 90% van de baby’s is het na 12 tot 14 maanden ook spontaan verdwenen. Als je kindje goed groeit, alleen spuugt en er verder geen last van lijkt te hebben, is behandeling dus niet nodig.