Waar zitten amfetamine in?

Waar zitten amfetamine in?

Onder de amfetaminen vallen verschillende soorten drugs en enkele medicijnen:

  • Efedrine. Efedrine is de werkzame stof van de ephedra plant.
  • Speed. De meest voorkomende soort amfetamine is speed.
  • Crystal meth.
  • Methylfenidaat (Ritalin en Concerta)
  • Dextro-amfetamine.
  • MDMA.
  • Designerdrugs: 6-APB, 4FA en 4FMP.

Welke drugs werken op serotonine?

Sommige hallucinogene drugs, zoals LSD en de klassieke paddoverbinding psilocybine, werken in op receptoren die gevoelig zijn voor de neurotransmitter serotonine. Cocaïne remt het transporteiwit dat dopamine verwijdert uit de synaps tussen twee zenuwcellen, zodat de dopamineconcentratie daar stijgt.

Welke drugs zijn verdovende middelen?

Drugs, in de Nederlandse betekenis, kunnen grofweg in drie soorten ingedeeld worden: Downers, ofwel verdovende middelen. Hieronder vallen alcohol, slaap- en kalmeringsmiddelen, opium, morfine, heroïne en GHB. Ook hasj wordt meestal gebruikt vanwege de ontspannende werking.

Welke geur heeft speed?

speed heeft een sterke chemische geur en smaak. werkzaMe stof: de werkzame stof in speed is amfetamine. de hoeveelheid amfetamine in een poeder kan erg verschillen, en daarmee ook het effect. Bovendien kan een middel dat als speed verkocht wordt (ook) andere stoffen bevatten, die andere effecten en risico’s hebben.

Wat is slechter voor je speed of coke?

Van Bakkum: “Het is heel moeilijk om te zeggen wat beter of slechter is, dat ligt aan je persoonlijke gevoeligheid en hoe vaak en hoeveel je het gebruikt. Cocaïne is verslavender en richt schade aan op je hart- en bloedvaten, speed is ook zwaar voor hart en bloedvaten en kan leiden tot hersenschade.

Amfetamine
Chemische structuur
Geneesmiddelengroep Amfetamines
Merknamen Benzedrine, Adzenys ER, Adzenys XR-ODT, Dyanavel XR
Indicaties narcolepsie ADHD obesitas, maar niet meer actueel