Waar zit Brughoek?

Waar zit Brughoek?

Een brughoektumor is een tumor gelegen in de hoek tussen de kleine hersenen en de hersenstam. Deze tumor is bijna altijd goedaardig. Afhankelijk van de klachten, grootte van de tumor en leeftijd van de patiënt wordt de behandeling gekozen.

Hoe weet ik of ik een brughoektumor heb?

Een brughoektumor kan klachten veroorzaken als gevolg van druk op de zenuwen die zich in de buurt van de tumor bevinden. In de meeste gevallen zijn dit evenwichtsklachten, een verminderd gehoor en oorsuizen aan de kant van de brughoektumor.

Hoe gevaarlijk is een brughoektumor?

Brughoektumoren zijn bij de diagnose vaak relatief klein en vormen bijna nooit een direct gevaar. Het is dan vaak verstandiger om niet in te grijpen en rustig af te wachten. Een brughoektumor groeit gemiddeld 1 tot 2 millimeter per jaar, maar groeit soms ook vele jaren niet of nauwelijks.

Welk ziekenhuis is gespecialiseerd in brughoektumor?

Brughoektumoren – Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis.

Kan je een brughoektumor voelen?

De meeste mensen met een brughoektumor klagen over éénzijdig gehoorverlies en evenwichtsstoornissen (meestal een gevoel van onzekerheid). Vaak zijn er klachten van oorsuizen. Door groei van de tumor ontstaat druk op de omliggende zenuwen en eventueel hersenweefsels.

Kan een brughoektumor snel groeien?

De groeisnelheid van de tumor is over het algemeen zeer gering. Gemiddeld groeien brughoektumoren 1-2 mm per jaar. In sommige gevallen is er echter gedurende vele jaren nauwelijks groei waarneembaar. Dit wordt in principe éénmaal per jaar met een controle-MRI- onderzoek gecontroleerd.

Kun je een hersentumor overleven?

De levensverwachting van patiënten met een kwaadaardige hersentumor is kort. Van de honderd mensen is de helft na vijftien maanden overleden. Met haar onderzoek hoopt Broekman hun situatie te verbeteren. De ontwikkeling staat al bijna vijftien jaar nagenoeg stil.

Wat is een schwannoom tumor?

Een schwannoom is een zeldzame tumor die ontstaat in de cellen van Schwann. Dit zijn cellen die een beschermende laag om de zenuwvezels vormen. Schwannomen zijn goedaardig.