Waar wordt Chinese kool gekweekt?

Waar wordt Chinese kool gekweekt?

De kool wordt in China (rond Peking), Japan, Noord- en Zuid-Korea en Taiwan op grote schaal geteeld. Chinese kool heeft bladeren met brede nerven.

Waar komt Chinese kool vandaan?

Chinese kool, ook wel Pe-tsai genoemd, komt van oorsprong uit Noord-China en is in de loop van de vorige eeuw in Nederland terecht gekomen. Tegenwoordig wordt de kool gewoon in Nederland geteeld.

Waarom Chinese kool?

Chinese kool is hartstikke gezond. In 100 gram van deze groente zit al 45 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C. Je kunt je dus wel voorstellen dat dit een boost geeft aan je immuunsysteem. Naast vitaminen zit Chinese kool ook vol mineralen, waaronder calcium en mangaan.

Kan Chinese kool in de diepvries?

Chinese kool invriezen Halveer de krop in de lengte, dek de snijvlakken af met huishoudfolie en bewaar het in de koelkast. Geblancheerde Chinese kool (minimaal 2 minuten) kun je in een goed gesloten plastic zak tot 12 maanden bewaren in de diepvries (bij minimaal -18°C).

Waar smaakt Chinese kool naar?

Alles wat je moet weten over Chinese kool Chinese kool heeft wel geen uitgesproken koolsmaak. Deze groente smaakt ietwat zoeter. Hoe dichter bij het midden, hoe malser de bladeren van de kool. In sommige (oudere) kookboeken wordt Chinese kool als synoniem gebruikt voor paksoi.

Hoe groeit een Chinese kool?

Zaai Chinese kool van half juli tot eind augustus. Dan groeien de plantjes na het kiemen in de vroege herfst tot volwassen planten. Als ze te warm en te droog staan gaan ze doorschieten. In de serre of tuinkast kun je ze zelfs nog in september ook zaaien.

Wat zit in Chinese kool?

In 100 gram Chinese kool zit 45% van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) aan vitamine C. Vitamine K zit er ook in ruime mate in; 100 gram bevat 38% van de ADH. Verder bevat het veel foliumzuur(20%ADH), ook vitamineB11 geheten, pirydoxine of B6(18%ADH), vitamine A(11%ADH) en vitamine B2 of riboflavine(4%ADH).