Waar laten inenten tegen gele koorts?

Waar laten inenten tegen gele koorts?

Vraag advies aan je arts. Vaccinatie kan enkel in een erkend vaccinatiecentrum en wordt genoteerd in het ‘gele boekje’. Dit is een officieel vaccinatiebewijs dat je moet kunnen voorleggen bij het binnenkomen of verlaten van streken waar gele koorts kan voorkomen.

Hoe kun je gele koorts voorkomen?

Vaccinatie. Er bestaat een vaccin tegen gele koorts. Dit vaccin wordt gegeven aan reizigers die landen bezoeken waar gele koorts voorkomt. Voor sommige landen is het verplicht om gevaccineerd te zijn tegen gele koorts.

Wat kost gele koorts vaccinatie?

Kosten vaccinaties

Kosten vaccinaties per stuk Aantal Prijs 2022 per stuk
Gele koorts vaccinatie 1 €54,00
Hepatitis A vaccinatie volwassenen 1 (of 2) €63,00
Hepatitis A vaccinatie kinderen 1 (of 2) €49,00
Hepatitis B vaccinatie volwassenen 3 €52,00

Hoe ver van te voren vaccineren gele koorts?

Het is daarom belangrijk dat u zich tijdig voor vertrek laat inenten met de gele koorts-vaccinatie (minimaal 10 dagen). De bescherming is in principe levenslang.

Hoe lang werkt gele koorts vaccinatie?

De WHO besliste in juni 2016 dat het bewijs van vaccinatie tegen gele koorts administratief levenslang geldig is. Echter, het is niet zeker of iedereen effectief levenslang beschermd is na een eenmalige vaccinatie.

Wat kost een gele vaccinatieboekje?

De app Vaccinatieboekje is gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store.

Wat kost t gele boekje?

Normaal krijg je zo’n boekje bij de GGD als je een reizigersvaccin, bijvoorbeeld tegen gele koorts of cholera, hebt gehad. Maar de GGD verstrekt het niet na een coronavaccinatie. Het boekje is dan alleen online te verkrijgen bij de Sdu, de voormalige Staatsdrukkerij en Uitgeverij. Kosten: 7,19 euro (exclusief btw).

Hoe lang van te voren Reisvaccinatie?

Gaat u langdurig reizen, emigreren, werken of stage te lopen? Neem dan zo vroeg mogelijk contact op met de GGD, bij voorkeur 7 maanden voor de reis. Ook als u korter voor de reis komt kunnen we u nog goed vaccineren, dus maak altijd een afspraak. Dit geldt ook als u gezondheidsproblemen hebt.