Inhoudsopgave
Waar komt zwarte Luis vandaan?
De volgende planten zijn gevoelig voor zwarte luis: tuinboon, pronkboon, suikerbiet, sommige zomer bloemen, kersenbomen, sommige heesters enz.. Op deze planten komen meerdere generaties, ongevleugelde, in koloniën levende luizen voor. Ook komen gevleugelde luizen voor, die zich verspreiden naar andere planten.
Wat te doen tegen luis in kamerplant?
Luizen bestrijden Sterk geurende planten: luizen hebben vaak een hekel aan de geur van sterk ruikende planten zoals salie. Als je deze planten in de buurt van jouw aangetaste planten plant, blijven de meeste luizen weg. Koud water: besproei je kamerplanten regelmatig met koud water, daarmee spoel je luizen weg.
Wat is de oorzaak van bladluizen?
Bladluizen veroorzaken voornamelijk schade aan planten door virusoverdracht, maar ook kan de plant geel worden (chlorosis), groeistoornissen vertonen, verdrogen of zelfs afsterven (necrosis). Bovendien kan de honingdauw een voedingsbodem vormen voor schimmelgroei, die ook wel ‘roetdauw’ wordt genoemd vanwege de zwarte kleur.
Hoe bestrijden bladluizen met luizen?
Bladluizen hebben een enorme hekel aan sterke geuren. Plaats daarom verschillende teentjes knoflook rondom de planten met luizen. Bladluis bestrijden met lavendel, salie of uien werkt ook uitstekend. Uiteraard kun je ze ook als kruiden in je tuin planten, waardoor je altijd een preventieve en natuurlijke luizenbestrijding paraat hebt.
Wat kun je bestrijden met bladluis?
Bladluis bestrijden met lavendel, salie of uien werkt ook uitstekend. Uiteraard kun je ze ook als kruiden in je tuin planten, waardoor je altijd een preventieve en natuurlijke luizenbestrijding paraat hebt. 5) Luizen met gif bestrijden Vrijwel altijd een zeer effectieve methode, maar niet bij iedereen geliefd.
Hoe gebruik je spuitmiddelen op de bladluis?
Spuitmiddelen gebruik je op de bladluis, ook op de onderkant van de bladeren. Spuit niet in de volle zon, anders kunnen je bladeren verbranden. Zeepsop: Neem een liter lauwwater en los er een eetlepel ouderwetse groene (of bruine) zeep in op. Voeg na afkoeling eventueel een scheutje alcohol toe.