Waar is het het warmst in Italie in juni?

Waar is het het warmst in Italië in juni?

Warme zomermaanden. Gedurende de zomerperiode (juni, juli, augustus) is het in grote delen van Italië warm tot zeer warm. Vooral in het zuiden (omgeving Napels en de eilanden Sicilië en Sardinië) kunnen de thermometers oplopen tot maar liefst veertig graden.

Hoe warm is het in Italië in juni?

De gemiddelde temperaturen in Italië in juni zijn: Noord-Italië: 13-27 ° C. Midden-Italië: 16-27 ° C. Zuid-Italië: 21-30 ° C.

Waar in Italië is het het warmst?

De hoogste temperaturen vind je ten zuiden van Rome en op het eiland Sicilië. Daar kan het kwik tijdens een hittegolf oplopen tot tegen of zelfs iets over de veertig graden Celsius.

Hoe warm is het in Italië in juli?

Het weer in Italië in juli is behoorlijk warm. Op warme dagen als deze, met minimaal 21°C graden en temperaturen van maximaal 30°C graden, is het belangrijk om veel water te drinken en koel te blijven. Je kunt ongeveer de helft van de maand juli regen verwachten in Italië.

Waar is het het warmst in Italië in mei?

De hoogste gemiddelde temperaturen voor de stad Rome komen op ongeveer 22 graden Celsius, maar normaal is ook rond de 15 graden. Als je echt naar het diepe zuiden (zoals Calabrië of Sicilië) reist, kun je in mei soms ook al echt zomerse temperaturen boven de 25 graden tegenkomen.

Hoe is het weer in Zuid Italië?

Er komt weinig onweer voor in Zuid- Italië, gemiddeld maar 10 dagen per jaar. Op Sardinië zijn de zomers vaak zeer warm en de winters regenrijk en zacht. Aan de kust ligt de gemiddelde dagtemperatuur in de zomer tussen de 25°C en 30°C. In de bergen ligt de dagtemperatuur iets lager, rond de 20°C.

Waar schijnt de zon in Italië?

De Zuid-Italiaanse regioni hebben gemiddeld meer zonuren dan het noorden van Italia. Vandaar dat de kans op zeer warm weer ook het grootst is in deze streek. Vooral langs de kust en op Sicilia kan het hier zomers tropisch warm zijn.

Waar noodweer in Italië?

Noord-Italië is de afgelopen dagen geteisterd door noodweer. Wegen moesten worden afgesloten vanwege modderstromen, bewoners geëvacueerd. Grote hagelstenen, extreme regenval, harde wind en onweer hebben de afgelopen dagen veel schade aangericht rond het Comomeer in Noord-Italië.