Kun je met de euro betalen in Kroatie?

Kun je met de euro betalen in Kroatië?

In Kroatië kun je maar op weinig plekken met euro’s betalen. Een voorbeeld van waar het wél kan is bij de tolhuisjes aan de snelweg. Daar kun je met kuna’s, euro’s en met creditcard betalen (wisselgeld is altijd in kuna’s). Ook kun je in sommige hotels met euro’s betalen, of bijvoorbeeld georganiseerde excursies.

Hoeveel kost pinnen in Kroatië?

Rabo bank (100,00 €)
betaalmiddel Kosten
Geld trekken uit de muur (ATM, geldautomaat)
betaalpas 4,70 % 4,70 €
creditcard 6,50 % 6,50 €

Hoeveel kuna kost een biertje?

Flesje bier (0.5 liter, in statiegeldflesje, Kroatisch merk) – 5.50 kuna (0.73 euro)

Waar kan ik euro wisselen voor kuna?

Euro’s kunt u inwisselen bij geldwisselkantoren. Deze zijn te vinden in winkelcentra, op vliegvelden, treinstations en in bijna alle toeristische plaatsen. Daarnaast accepteren sommige winkels onze munteenheid ook, al is het wel voordeliger om in kuna’s te betalen.

Waar het beste pinnen in Kroatië?

In Kroatië vind je echt overal pinautomaten van banken, waar je veilig kunt pinnen en eerlijke bedragen betaalt (kies indien mogelijk wel voor “withdrawal without conversion” zodat je de meest gunstige koers krijgt, namelijk die van je eigen bank).

Waar beste pinnen Kroatië?

Hoeveel is de kuna waard?

Hoeveel Kroatische kuna is een Euro? Een HRK is 0.1321 EUR en een EUR is 7.5716 HRK.

Hoe duur is een biertje in Kroatië?

Wat kost een vakantie in Kroatie?

Drank Gemiddelde prijs Toplocatie
1/2 l. bier vanaf 2 Euro +20-60%
Frisdrank of sap vanaf 2 Euro +20-40%
1/2 l. wijn vanaf 4 Euro +30-60%
Koffie vanaf 1 Euro +20-40%

Is Split goedkoop?

Uit eten gaan is in Split wat goedkoper dan in Nederland. Pizza en pasta zijn in Split het meest voordelig. Wie van een smakelijke en niet al te dure lokale maaltijd wil genieten kan terecht in één van de familierestaurants, Konoba genaamd.

Wat is de valuta in Kroatie?

Op dit moment is de valuta in Kroatie nogsteeds de kuna. Voor 1 euro krijg je ongeveer 7,50 kuna. Lees hier meer over betaalmogelijkheden in Kroatie. Ondanks het feit dat Kroatië nu lid is van de EU zal de euro hier voorlopig nog niet ingevoerd worden. Dit betekent dat er nu nog gewoon met Kuna’s betaald moet worden.

Waar kun je geld wisselen in Kroatie?

Geld kun je in Kroatie heel gemakkelijk wisselen bij geldwisselkantoren, in banken en op postkantoren. In iedere plaats heb je meerdere locaties waar je geld kunt wisselen en het kost niet al te veel moeite om te checken waar je de meeste kuna’s voor je euro’s krijgt, omdat de meeste locaties waar je kunt wisselen in het centrum liggen.

Wat is de prijs van een Kuna in Kroatië?

Voor 1 euro krijg je ongeveer 7,50 kuna, oftewel 7 kuna en 50 lipa. In Kroatië kun je maar op weinig plekken met euro’s betalen. Een voorbeeld van waar het wél kan is bij de tolhuisjes aan de snelweg. Daar kun je met kuna’s, euro’s en met creditcard betalen (wisselgeld is altijd in kuna’s).

Wat is de munteenheid van Kroatië?

De munteenheid van Kroatië is de Kroatische kuna (HRK). Bankbiljetten zijn beschikbaar in coupures van 10, 20, 50, 100, 200, 500 en 1000 HRK. Biljetten van 500 en 1000 HRK kunt u beter vermijden, deze biljetten worden niet veel gebruikt in Kroatië en worden op veel plekken moeilijk geaccepteerd.