Kan je wonen in Duitsland en werken in Nederland?

Kan je wonen in Duitsland en werken in Nederland?

Wanneer u in Duitsland woont en in Nederland werkt, dan betaalt u loonbelasting in Nederland. U bent ook sociaal verzekerd in Nederland. (Let wel, hierop bestaan uitzonderingen.) Als inwoner van Duitsland houdt u ook bepaalde rechten in Duitsland.

Kan ik met een Nederlandse hypotheek een huis in Duitsland kopen?

Nederlandse banken zijn heel voorzichtig met het verstrekken van een hypotheek voor een huis in het buitenland. Omdat het onderpand in het buitenland staat en zij er geen zicht op hebben, lopen ze een groot risico.

Hoe schrijf ik me in in Duitsland?

Schrijf u in bij de gemeente waar gaat wonen Als u in Duitsland gaat wonen dan moet u zich als ingezetene inschrijven bij de gemeente waar u gaat wonen. U moet dit doen binnen enkele dagen na uw aankomst in Duitsland. Dat geldt ook voor uw partner en/of kinderen als die met u meekomen.

Wanneer gaat de grens tussen Nederland en Duitsland dicht?

De grens tussen Nederland en Duitsland gaat niet dicht, maar iedereen die meerdere dagen in het buitenland is geweest, moet vanaf 10 april bij terugkeer in Duitsland 14 dagen in quarantaine. Dat geldt ook voor Nederlanders die naar Duitsland reizen.

Wanneer mag Duitsland de grens oversteeken?

Dit heeft de Duitse regering op 6 april besloten. Wie voor werk de grens oversteekt, is van de quarantaine-regel uitgezonderd en ook goederenverkeer en transitverkeer mag de grens over. Maar de grens naar Duitsland over om op bezoek te gaan, te tanken of boodschappen te doen mag vanaf 10 april niet meer.

Wanneer mogen mensen met een verblijfsvergunning door Duitsland naar huis?

EU-burgers of mensen met een verblijfsvergunning in een EU-land mogen door Duitsland naar huis reizen. Dat geldt dus ook voor Nederlanders of mensen met een verblijfsvergunning in Nederland die uit Oostenrijk, Zwitserland, Denemarken, Frankrijk of Luxemburg via Duitsland naar huis willen. Zij worden bij de Duitse grens doorgelaten.