Kan je via Melilla Marokko in?

Kan je via Melilla Marokko in?

Al sinds 14 Maart 2020 houdt Marokko de grenzen met Ceuta en Melilla gesloten. Ook de maritieme verbinding tussen beide landen ligt nog steeds lam. Vluchten zijn wel mogelijk, maar Spaanse reizigers moeten een PCR test voorleggen van maximaal 48 uur oud, zelfs wanneer ze compleet gevaccineerd zijn.

Is de grens open tussen Marokko en Spanje?

Grenzen Spaanse exclaves mogelijk weer open Er wordt ondertussen al gesuggereerd dat de landsgrenzen bij de Spaanse exclaves Ceuta en Melilla weer open zullen gaan, wat voor de economie in de regio een enorme opsteker zal zijn. Marokko sloot twee jaar geleden deze grenzen, zogezegd vanwege de coronamaatregelen.”

Welke gebieden bij Marokko behoren tot Spanje?

Al sinds de zestiende eeuw zijn Ceuta en Melilla onderdeel van Spanje. In de eeuwen die volgden werd de invloed van Spanje in Marokko steeds groter. Waardoor begin twintigste eeuw bijna het hele noorden van Marokko onder Spaans bewind stond. Dit duurde tot de onafhankelijkheid van Marokko in 1956.

Welke kleurcode heeft Melilla?

De autonome regio’s Aragón, Andalusië, Castilla-La Mancha, Castilië en León, Madrid regio, La Rioja, Baskenland en Melilla hebben een kleurcode ROOD. Dat geldt overigens ook voor Andorra.

Heb je een vaccinatie nodig voor Marokko?

Er zijn geen verplichte vaccinaties voor Marokko.

Is de grenzen van Marokko open?

Eindelijk zijn Marokkaanse grenzen open, maar alleen met vaccin: ‘Ik sla familiebezoek dit jaar maar over’ Ze hebben maanden moeten wachten op heropening van de grenzen van Marokko. Maar nu er weer gevlogen kan worden op het Noord-Afrikaanse land, mogen veel Marokkaanse Nederlanders er niet in.

Kunnen we naar Marokko?

Als u naar Marokko reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen. Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft.