Kan je naar het buitenland met studenten OV?

Kan je naar het buitenland met studenten OV?

Een studentenreisproduct is uitsluitend gelid binnen Nederland. Voor een reis naar Belgie zou je er natuurlijk wel gebruik van kunnen maken voor het traject binnen Nederland en gewoon een aanvullend vervoerbewijs aanschaffen van Roosendaal-grens naar de bestemming in Belgie.

Kan je met studenten OV naar Bad Bentheim?

Het is mogelijk om via NS International korting op uw treinkaartje naar Bad Bentheim te ontvangen, middels uw abonnement (Altijd Voordeel, Dal Voordeel, Weekend Vrij, Voordeelurenabonnement, Traject Vrij, Grensabonnement of NS-Business Card met Traject Vrij of Dal abonnement), kortingskaart of studentenreisproduct.

Hoe werkt het OV in Duitsland?

In het Duitse openbaar vervoer geldt 3G: je moet kunnen aantonen dat je gevaccineerd, getest of genezen bent. Een medisch mondkapje (in sommige deelstaten FFP2-masker) is verplicht vervoer voor iedereen van 7 jaar en ouder. De verplichting geldt ook op stations en perrons.

Is openbaar vervoer gratis in Duitsland?

Zo’n 360.000 scholieren en studenten mogen voortaan gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer in Berlijn, de Duitse hoofdstad. Dat heeft de Berlijnse Senaat besloten in samenwerking met het Verkehrsverbund Berlin-Brandenburg (VBB).

Is mijn studenten OV geldig in de herfstvakantie?

Tijdens de herfstvakantie reis je gewoon met je studentenreisproduct zoals je gewend bent. Er zijn tijdens de herfstvakantie geen feestdagen en dus geen uitzonderingen op de geldigheid van je studentenreisproduct.

Kan je met je studenten OV naar Oberhausen?

Het is mogelijk om via NS International korting op uw treinkaartje naar Oberhausen te ontvangen, middels uw abonnement (Altijd Voordeel, Dal Voordeel, Weekend Vrij, Voordeelurenabonnement, Traject Vrij, Grensabonnement of NS-Business Card met Traject Vrij of Dal abonnement), kortingskaart of studentenreisproduct.

Hoe ga je met studenten OV naar Antwerpen?

Voor de reis vanuit Nederland naar Antwerpen kun je het beste minimaal een week van tevoren een ticket aankopen. Wanneer het Studentenreisproduct geldig is koop je dit met 100% korting op het Nederlandse deel. Je dochter hoeft dan niet in- en uit te checken met haar OV-chipkaart.

Is OV gratis in België?

Zowel in Vlaanderen (De Lijn) als in Wallonië reizen ouderen gratis. Daartoe ontvangen mensen ouder dan 65 in Vlaanderen een “Omnipas 65+”, in Wallonië dient de “carte 65+” aangevraagd worden.

Hoe betaal je de bus in Duitsland?

Reizigers kunnen reizen met de OV-chipkaart, een e-ticket of een vervoerbewijs betalen in de bus met pin, contactloos of creditcard. Het is nog wel mogelijk om met contant geld een buskaartje te kopen, maar daarvoor moeten passagiers naar een van de Arriva OV-Servicepunten en overige verkooppunten in de regio.

Hoe duur is het OV in Duitsland?

Met een Quer-durchs-Land-Ticket kunt u een dag onbeperkt reizen door heel Duitsland, op één doordeweekse dag. Een ticket kost 44 euro voor 1 persoon, per extra reiziger komt er 8 euro bij (t/m 5 personen).