Inhoudsopgave
Kan insuline diarree veroorzaken?
Maar, deze balans kan door ziekte worden verstoord. De insuline werkt niet goed meer, men beweegt minder of men heeft minder trek in eten. Aandoeningen zoals koorts, braken en diarree, kunnen bij mensen met diabetes extra problemen geven, zoals uitdroging. Dit geldt vooral bij de behandeling met insuline.
Heeft diarree invloed op bloedsuiker?
Als je diarree hebt, heb je meer kans op een hypo. Controleer je bloedsuiker dus regelmatig. Soms heb je namelijk minder insuline nodig als je diarree hebt.
Kan je diarree krijgen van suiker?
Suiker kan een negatief effect hebben op je darmen. Te veel suiker kan namelijk darmproblemen zoals diarree, buikpijn en een opgeblazen gevoel veroorzaken. Om klachten aan je darmen te voorkomen is het aan te raden om vooral niet te veel fructose binnen te krijgen.
Kan metformine diarree veroorzaken?
Metformine verlaagt het bloedglucose en wordt gebruikt bij diabetes mellitus (suikerziekte). De meest voorkomende bijwerkingen zijn maagdarmklachten, zoals diarree, misselijkheid, braken, buikpijn en verminderde eetlust.
Wat zijn de oorzaken van diarree?
Oorzaak van diarree. Diarree kan veel verschillende oorzaken hebben. Diarree kan plotseling (acuut) ontstaan maar het kan ook een chronische (langdurige) klacht of aandoening zijn. Een plotselinge maag-darm infectie (gastro-enteritis) Expand. Acute diarree ontstaat meestal door een besmetting met virussen, bacteriën of parasieten.
Hoe krijg je last van diarree?
Tijdens of na een antibioticakuur krijgen veel mensen last van diarree. Antibiotica vernietigen namelijk niet alleen de bacteriën waar je ziek van wordt, maar ook nuttige bacteriën. Hierdoor wordt de balans in de darmen verstoord en kun je last krijgen van maag- en darmklachten.
Wat zijn de aandoeningen van mensen met diabetes?
Aandoeningen zoals koorts, braken en diarree, kunnen bij mensen met diabetes extra problemen geven, zoals uitdroging. Dit geldt vooral bij de behandeling met insuline. De glucosestofwisseling raakt in de war en aanpassingen aan de dosering en soort insuline zijn vaak noodzakelijk.
Is chronische diarree behandeld?
Bij chronische diarree is de behandeling afhankelijk van de oorzaak. Vaak kan de onderliggende ziekte behandeld worden zodat ook de diarree vermindert. In sommige gevallen zal de arts (langdurig) een diarreeremmer voorschrijven om de klachten te verminderen.