Kan ik met maaltijdcheques betalen in buitenland?

Kan ik met maaltijdcheques betalen in buitenland?

Nee, de edenred maaltijdcheques zijn niet geldig in het buitenland. Locaties waar u de maaltijdcheques wél uit kunt geven, kunt u vinden met de Ticket Finder van Edenred. Dit is een app waarmee je winkels kunt vinden die de maaltijdcheques aanvaarden.

Kan ik met Sodexo in Nederland betalen?

Neen. De Belgische maaltijdcheques zijn onderworpen aan de Belgische wetgeving die bepaalt dat ze enkel in België mogen worden gebruikt. Sodexo België > FAQ > Mag je de Belgische maaltijdcheques in het buitenland gebruiken?

Heeft Nederland maaltijdcheques?

De Belgische maaltijdcheque wordt al sinds midden januari niet meer aanvaard in Nederland. Die beslissing werd genomen door Sodexo en Edenred, die de cheques uitgeven. Naast Nederlandse supermarkten werd ook het contract met de Franse supermarkten stop gezet.

Waar kan ik met mijn Sodexo Kaart betalen?

De Consumptiecheque kan gebruikt worden in de horeca, maar ook in de culturele en sport. Bovendien kan het ook gebruikt worden in elke kleinhandel* die de deuren heeft moeten sluiten tijdens de lockdownperiode, voor zover deze zaken aangesloten zijn bij het handelaarsnetwerk van Sodexo.

Waar kan je betalen met maaltijdcheques?

Waar kan ik mijn elektronische maaltijdcheques uitgeven?

  • Edenred heeft MyEdenred in het leven geroepen, een app waarmee je winkels kan vinden waar je mag betalen met maaltijdcheques.
  • Met de app Sodexo4You kan je nagaan waar je elektronische maaltijdcheques mag gebruiken of dus waar de Sodexo Card® aanvaard wordt.

Kan ik cola kopen met maaltijdcheques?

Maaltijdcheques zijn een betaalmiddel voor maaltijden of voedingsmiddelen. Sinds september 2020 is het niet meer mogelijk andere zaken dan voeding hiermee aan te kopen.

Kan je met Edenred betalen in Nederland?

Vanaf midden januari kunt u Belgische maaltijdcheques niet meer gebruiken in winkels net over de grens. De maaltijdchequebedrijven Sodexo en Edenred hebben beslist om Nederlandse en Franse handelaars niet meer terug te betalen.

Is Sodexo hetzelfde als Edenred?

Naast Sodexo is ook Edenred, het vroegere Accor Services, bijzonder actief op de markt voor maaltijdcheques. Op de website van Edenred vindt u alle info over het bestellen van de cheques, de voordelen voor werkgevers en werknemers, simulaties volgens uw beschikbaar budget, enz.

Welke soorten maaltijdcheques zijn er?

Maaltijdcheques worden uitgegeven door privé-ondernemingen, niet door de overheid. Momenteel zijn er drie uitgiftemaatschappijen: Edenred, Monizze en Sodexo. Werkgevers die maaltijdcheques willen toekennen aan hun werknemers moeten deze bestellen bij deze ondernemingen.

Hoeveel restaurants aanvaarden Sodexo?

De dienst is volgens een persbericht beschikbaar in 1.300 restaurants in België, en daar zullen er nog bijkomen. Wie op takeaway.com bestelt, kan filteren op restaurants die de dienst aanvaarden. Bij het betalen kunnen ze dan hun Sodexo-maaltijdchequekaart toevoegen.

Kan ik op restaurant betalen met maaltijdcheques?

Maaltijdcheque. De Lunch Pass, de maaltijdcheque van Sodexo, is een interessant extralegaal voordeel waarmee je in buurtwinkels en restaurants in heel België en online kan betalen.