Kan ik een auto op mijn naam zetten zonder vaste woon verblijfplaats?

Kan ik een auto op mijn naam zetten zonder vaste woon verblijfplaats?

Nee. Je moet zijn ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP). Je adres komt op het “bonnetje”; het Tenaamstellingsverslag. “Voorwaarden voor overschrijven U moet het kenteken zelf op uw naam of uw bedrijfsnaam laten overschrijven.

Kan een Belg een Nederlandse auto op naam zetten?

Kortom, het is mogelijk om een auto op naam te zetten met een buitenlands rijbewijs. Je moet in alle gevallen wel in de Basisregistratie Personen staan en een uittreksel BRP meenemen. Verkoop je de auto aan iemand die in het buitenland is ingeschreven? Dan gelden de regels van export en moet je de auto uitvoeren.

Kan je op zondag een auto overschrijven?

Je auto overschrijven op zondag kan bij een PostNL kantoor. Neem de benodigde papieren mee voor een geslaagde overschrijving. Bij het verkopen, heb je (naast een legitimatiebewijs) méér documenten nodig. Zonder de juiste stukken is het niet mogelijk een auto-overschrijving te verwezenlijken.

Kan ik een auto invoeren zonder papieren?

Laatste wijziging: 13-09-2019 19:01 door Erwin 2090858. Heel simpel: laat de eigenaar er gewoon voor zorgen dat er in het land waar hij nu staat de benodigde papieren bij krijgt. Hij is immers bereid alle medewerking te verlenen. En daarna gewoon importeren.

Wat is een Kentekenblokkade?

Zodra u een schuld heeft opgebouwd bij de Belastingdienst kan het voorkomen dat er een blokkade op uw naam wordt gezet. Dat houdt in dat een auto op uw naam zetten niet lukt en dus wordt geweigerd. Dit zal niet zo zijn als u een keer te laat bent met betalen, maar wel als u regelmatig de rekeningen niet betaalt.

Hoe zet je een auto op je naam?

U gaat naar een kentekenloket, RDW-balie of -keuringsstation. Mogelijk kunt u het voertuig ook online overschrijven. Kijk hiervoor bij Zo werkt online overschrijven. Bij sommige kentekenloketten kunt u ook op zondag en ’s avonds overschrijven.

Kan ik een auto op naam van iemand anders kopen?

Dit wordt ook wel auto overschrijven genoemd. Wilt u de auto op naam van iemand anders zetten? Dat is niet mogelijk. Het is verplicht dat de koper zelf aanwezig is tijdens het op naam zetten van het kenteken.

Kun je in het weekend auto overschrijven?

Een auto overschrijven op zaterdagen is tegenwoordig gewoon mogelijk. Postkantoren zijn ook op zaterdagen geopend. Wilt u echter op zondag het kenteken laten overschrijven, dan is het goed om van tevoren te controleren of het dichtstbijzijnde postkantoor ook op zondag geopend is.

Welke papieren heb je nodig om een auto uit Belgie te importeren?

Wanneer je een auto importeert uit België dien je de volgende documenten mee te krijgen.

  • Kentekenbewijs deel 1 en 2.
  • Car-pass.
  • keuringsbewijs (indien de keuring nog geldig is neemt het RDW deze over)
  • Factuur of koopovereenkomst.
  • CVO, Certificaat van overeenstemming (Oftewel het bewijs van typegoedkeuring.

Welke Duitse autopapieren heb je nodig?

In Duitsland hoor je twee documenten bij je auto te hebben, namelijk een Fahrzeugbrief (groot, groen formulier met alle data van de auto en die van de eigenaar). Deze bewaart de eigenaar in de regel thuis. En een Zulassungsbescheinigung (klein document met alle voertuiggegevens).