Inhoudsopgave
Is wilde knoflook eetbaar?
Deze plant is bijzonder veelzijdig en nuttig: allereerst zijn de stelen en het blad van de plant eetbaar. Het smaakt naar knoflook en is redelijk pittig. Fijngehakt smaakt het fantastisch in salades, tzatziki en andere sauzen als geweldige vervanger van knoflook.
Waar groeit daslook?
Daslook komt voor in de wat schaduwrijkere loofbossen (vooral hellingbossen) in de Leemstreek. De soort groeit er op voedselrijke, vochtige tot natte, lemige tot kleiige gronden met goed verterend strooisel. De standplaatsen zijn gewoonlijk neutraal tot licht kalkrijk, een enkele keer ook licht zuur.
Hoe en plant je daslook?
Daslook woekert: zet hem eerst in een voldoende grote pot en pas daarna in de grond. Daslook plant je het best in het najaar of in het vroege voorjaar. Na de bloei verwelken de bladeren. Je vindt daslook later in het jaar terug als een bolletje onder de grond.
Waar kan ik daslook vinden?
Daslook is vooral in bossen en parken aangeplant. De plant vormt in het voorjaar dichte tapijten, langs boshellingen, struikgewassen en heemtuinen. Kijk vooral in stadsparken, Amsterdam staat er vol mee! Officieel is de plant beschermd, maar hij komt in grote hoeveelheden voor.
Waar daslook vinden?
Daslook groeit op beschaduwde plaatsen op vochtige, matig voedselrijke tot voedselrijke grond en is te vinden in o.a. loofbossen en struikgewas.
Hoe vermeerdert daslook zich?
Hoewel daslook zichzelf prima uitzaait, kun je hem zelf ook goed vermeerderen. Je neemt een pol en dunt die uit door het bolgewas uit elkaar te halen. De helft plant je dan verderop uit. Kijk hier trouwens mee uit, want het kan dan heel snel gaan.
Hoe diep daslook planten?
10 cm diep op een plantafstand van ca. 15 cm geplant. Rondom de plant wordt compost aangebracht om zo de uitdroging van de bodem tegen te gaan. De planttijd van de rustende daslook wortels loopt van de zomer tot de herfst.