Is mijn rijbewijs geldig in Brazilie?

Is mijn rijbewijs geldig in Brazilië?

Internationaal rijbewijs Het Nederlandse rijbewijs is geldig in Brazilië, ook bij het huren van een voertuig. Een IRB (internationaal rijbewijs) is niet vereist, maar het wordt aangeraden om voor de zekerheid een IRB model 1968 mee te nemen in verband met mogelijke taalproblemen.

Wat kost pinnen in Brazilië?

Rabo bank (99,93 €)
betaalmiddel Kosten
Geld trekken uit de muur (ATM, geldautomaat)
betaalpas 4,70 % 4,70 €
creditcard 6,50 % 6,50 €

Wat mag ik meenemen naar Brazilië?

Reisdocumenten & visa Als u naar Brazilië reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Let op: elk kind heeft ook een eigen identiteitsbewijs nodig. Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land.

Heb je een visum nodig voor Brazilië?

Vereisten voor een toeristenvisum voor Brazilië voor Nederlandse paspoorthouders. Geen visum benodigd voor een verblijf van maximaal 90 dagen per 180 dagen. De reiziger moet: In het bezit zijn van een paspoort met een geldigheid van minstens zes maanden bij inreis, met minimaal twee lege visumpagina´s.

Hoe duur is Brazilië?

Voor een Nederlandse reiziger is Brazilië vrij duur. Vooral in grote steden kunnen de kosten voor eten, drinken en hotels net zo hoog zijn als in Nederland. Brazilië is een van de sterkere economische landen van Zuid-Amerika. Verwacht dus geen extreem lage prijzen.

Wat is goedkoop in Brazilië?

Accommodatie, eten en drinken, busreizen en musea zijn relatief goedkoop (of zelf gratis). Wij reisden zelf voor zo’n €75 per dag. Ties: “Reken qua budget voor Brazilië op minimaal €55 tot €60 per dag”.

Kun je pinnen in Brazilië?

Om te beginnen: in Brazilië is ‘plastic geld’ gemeengoed. Vrijwel overal wordt uw Nederlandse of Belgische bankpas met Maestro-logo of creditcard geaccepteerd. Ook voor kleinere betalingen in winkels, restaurants of sapbarretjes en zelfs in veel taxi’s is dat geen enkel probleem, u kunt vrijwel overal gewoon ‘pinnen’.