Is er een verschil in lenzenvloeistof?

Is er een verschil in lenzenvloeistof?

Het verschil met een duurdere lenzenvloeistof is dat in een goedkopere vloeistof minder actieve stoffen aanwezig zijn. Deze actieve stoffen reinigen de lens. Als er te weinig actieve stoffen in zitten, dan wordt uw contactlens minder goed gedesinfecteerd.

Hoe lang kan een lens zonder vloeistof?

Als je harde lenzen hebt kun je ze ook ergens droog bewaren op een veilige plek en de volgende dag weer in doen. Zachte lenzen kun je als het niet anders kan ook sporadisch een nachtje inhouden. Denk er wel om dat je de volgende dag indien mogelijk de lenzen alsnog uit doet om je ogen wat zuurstof te geven.

Wat te doen als je lenzenvloeistof op is?

Gedestilleerd water is wel vrij van mineralen en micro-organismen en kan voorkomen dat de lenzen uitdrogen. Het reinigt de lenzen echter niet. Het is dus een manier om de lenzen in te ‘bewaren’ en daarna zodra mogelijk te reinigen met lenzenvloeistof. Gebruik dit nimmer meer dan één nacht.

Kan je een andere lenzenvloeistof gebruiken?

Er is vast wel iemand in de buurt die jou kan helpen. Controleer wel even welke vloeistof zij gebruiken. Niet alle soorten contactlenzen verdragen dezelfde lenzenvloeistof. Koop nieuwe lenzenvloeistof bij ons in de winkel en leg een kleine voorraad aan.

Kun je elke lenzenvloeistof gebruiken?

Welke soort lenzenvloeistof voor jou geschikt is hangt voornamelijk af van wat voor soort lenzen je draagt en hoe vochtig je ogen van nature zijn. Je opticien kan je informatie geven over welke soorten lenzenvloeistof er zijn en welke lenzenvloeistof het beste past bij jouw lenzen.

Wat kun je gebruiken als je geen lenzenvloeistof hebt?

Is er een alternatief voor lenzenvloeistof? Helaas niet. Het beste is om je lenzen uit te doen en tijdelijk te bewaren in gedestilleerd water tot je deze weer kunt reinigen.

Hoeveel uur per dag maandlenzen dragen?

Op je eerste dag is 4 uur meer dan genoeg. Bouw dit langzaam op met 2 uur extra per dag. Daarna beperk je je tot een maximale draagtijd van 12 uur. Draag je ze niet dagelijks, dan is het wijs om niet over de 8 uur te gaan en zet je voor de overige uren gewoon je bril op.