Hoeveel vierkante meter heeft een Vlaamse reus nodig?

Hoeveel vierkante meter heeft een Vlaamse reus nodig?

Voor grotere konijnen zoals Vlaamse Reus en Franse Hangoren komt u al gauw aan minimaal 10 vierkante meter en overdag een vrije uitloop in de tuin. Het schuilhok moet voldoende ruimte bieden zodat de konijnen hier ook languit in kunnen liggen.

Hoeveel moet konijn wegen?

Voortplanting

geslachtrijp 3-4 maanden
geboortegewicht 30-70 gram
speenleeftijd 8 weken
volwassen gewicht 1-8 kg
levensduur 5-10 jaar (max 15 jaar)

Hoe zwaar is Vlaamse reus?

Eenmaal volwassen, weegt de Vlaamse reus 6 tot 7,5 kg, maar er zijn zelfs exemplaren gewogen van 10 kilogram (ter vergelijking: een wild Europees konijn weegt 1,2 tot 2,5 kg). De oren zijn minimaal 17 cm en maximaal 21 cm lang.

Hoeveel eet een Vlaamse reus per dag?

De hoeveelheid droogvoer voor een vlaamse reus zou 25-30 gram per kg. lichaamsgewicht per dag moeten bedragen. Een jong konijn tot de leeftijd van 6-8 maanden, mag naar behoefte krijgen. Let echter wel op eventuele wamvorming of andere tekenen van “dikmakerij”.

Wat voor hok heeft een Vlaamse Reus nodig?

Verblijf. Een Vlaamse Reus heeft een groot hok nodig, een standaard konijnenhok is doorgaans te klein. Je kunt het hok binnen zetten, maar ook buiten kunnen deze konijnen prima leven. In de winter krijgt het konijn een dikke wintervacht, dus ook in dit seizoen kan het dier prima buiten blijven.

Kan je een Vlaamse Reus alleen houden?

Een Vlaamse Reus houden als huisdier? Het Vlaamse konijn is een leuk huisdier welke zowel buiten in een konijnenhok voor de Vlaamse Reus als binnen in een binnenverblijf voor konijnen gehouden kan worden. Door de nieuwsgierigheid en leergierigheid van dit konijn is het vrij eenvoudig de Vlaam dingen aan te leren.

Is mijn konijn te zwaar?

Bij een konijn dat te dik is kun je de ribben niet of bijna niet meer voelen. Dit is bij de meeste konijnen een goede graadmeter. Heb jij een konijn met een compacte bouw, bijvoorbeeld de Franse hangoor? Dan is de ruggengraat een betere graadmeter.

Hoeveel mag een konijn eten per dag?

De maximale hoeveelheid droogvoer voor een konijn zou niet meer dan 25 gram per kg. lichaamsgewicht per dag mogen bedragen. In sommige gevallen is het voor een konijn zelfs beter om nog minder droogvoer te krijgen. Een jong konijn tot de leeftijd van 6 maanden, mag meer krijgen, zolang hij goed hooi blijft eten.

Wat moet ik weten over een Vlaamse reus?

Vlaamse reuzen zijn grote, betrouwbare konijnen die graag op ontdekking gaan. Wanneer het konijn in huis wordt gehouden kan het zelfs een hondachtig karakter ontwikkelen. Deze reus houdt wel erg van eten en kan makkelijk 7 kilo of zwaarder worden.