Hoeveel muizen eet een steenuil?

Hoeveel muizen eet een steenuil?

Afhankelijk van de prooigrootte komt dat overeen met 4 tot 8 muizen per etmaal. Tijdens het broeden verbruikt ze minder energie dan het mannetje, die voor de prooien zorgt. Het vrouwtje heeft dan aan 3 tot 4 dikke veldmuizen genoeg (tegenover 8 tot 10 spitsmuizen). Veldmuizen zijn volop aanwezig!

Hoeveel muizen eet een kerkuil per dag?

De onverteerbare bestanddelen, zoals botjes en haren, worden uitgebraakt in de vorm van een braakbal. In gevangenschap moeten kerkuilen dagelijks gevoerd worden met eendagskuikens en knaagdieren. Een koppel volwassen kerkuilen eet drie tot vijf eendagskuikens per nacht. Twee muizen staan gelijk aan één eendagskuiken.

Hoeveel muizen vangt een kerkuil?

Hoeveel eet de kerkuil In het broedseizoen eet een volwassen kerkuil per etmaal 70 tot 80 gram. Afhankelijk van de prooigrootte komt dat overeen met 4 tot 8 muizen. Als het koud is tijdens de winter heeft de kerkuil meer behoefte aan voedsel: 150-200 gram. Dit zijn 8 woelmuizen of 20 spitsmuizen.

Hoe vangt een uil een muis?

Om in het donker muizen te vangen, moet je goede ogen hebben. En dat heeft een uil! De ogen van een uil zijn heel gevoelig voor licht. Als het zó donker is dat wij echt niets meer zien, dan kan een uil nog prima de muizen zien scharrelen.

Hoeveel eieren leggen steenuilen?

Steenuilen broeden over het algemeen van half april tot half mei en een legsel bestaat meestal uit 3 tot 5 eieren. Jongen verlaten na ongeveer een maand het nest, maar zijn dan nog niet vliegvlug. Na ongeveer 38-46 dagen zijn ze dat wel, maar worden daarna nog ca. 5 weken verzorgd.

Welke muizen eten kerkuilen?

Iets opmerkelijks in het dieet van de kerkuil zijn de spitsmuizen, de kerkuil eet veel spitsmuizen in tegenstelling tot de andere uilen van Nederland die deze muizen niet tot amper eten. Spitsmuizen dragen een sterke geur met zich mee, hierdoor worden ze vaak gevangen door uilen maar amper opgegeten.

Wie is de vijand van de kerkuil?

De kerkuil heeft drie natuurlijke vijanden: havik, oehoe, en steenmarter. De steenmarter, die zich snel uitbreidt en ook beschermd is, overvalt nogal eens een broedende kerkuil.