Hoeveel m2 per liter antifouling?

Hoeveel m2 per liter antifouling?

Reken op een rendement van ca. 10 m2 per liter antifouling. Giet de benodigde hoeveelheid antifouling in een mengbeker en giet het afgegoten mengsel in een rolbakje. Breng de antifouling nu met een kwast of veloursroller gelijkmatig aan.

Hoe bereken je de waterlijn?

Deze snelheid is een benadering, dus geen exacte wetenschap, maar vormt wel een handige vuistregel. Het rekensommetje is relatief simpel: vermenigvuldig de wortel van de waterlijn van het schip in meters met 4,54. Een boot van 9 meter heeft dus een rompsnelheid van (√9=) 3 x 4,54 = 13,63 km/u.

Hoeveel liter antifouling heb ik nodig?

Bij een motorboot kan je de volgende rekenmethode gebruiken: Lengte waterlijn x (breedte + diepgang) = oppervlakte. De oppervlakte moet worden gedeeld door het uitstrijkvermogen van de antifouling (staat vaak op de bus). Dus oppervlakte/uitstrijkvermogen = liters benodigde antifouling.

Hoeveel lagen antifouling aanbrengen?

Voor het beste resultaat per seizoen altijd 2 volle lagen aanbrengen. Voor een goede laagdikte hiervoor een vachtroller gebruiken. Zorg altijd voor ruim voldoende laagdikte op kwetsbare plekken, zoals op de waterlijn, op de boeg en bij het roer.

Hoeveel keer antifouling?

Bij harde antifouling worden biociden geleidelijk afgegeven. Als alle biociden zijn afgegeven blijft er een harde laag over. Het slijt dus niet af zoals bij zelfslijpende antifouling. Harde antifouling hoeft maar eens in de 2 à 3 jaar te worden aangebracht.

Hoe bereken je diepgang van een schip?

De diepgang van een vaartuig geeft aan hoe diep het in het water ligt….Merktekens

  1. diepgang achter, gemeten op de achterste loodlijn;
  2. diepgang voor, gemeten op de voorste loodlijn;
  3. gemiddelde diepgang, wordt berekend uit de gemiddeldes van de voorste en achterste diepgang met rekening te houden met de nodige correcties.

Hoeveel lagen zelfslijpende antifouling?

In het geval van een zelfslijpende laag kunt u na de voorbehandeling de antifouling direct aanbrengen. Het aantal lagen is afhankelijk van de soort die u gebruikt, wij adviseren 1 dikke laag voor het gehele onderwaterschip, en een tweede laag voor de bovenste 30 cm.

Wat kost het aanbrengen van een anti fouling?

Kosten van antifouling varieren tussen de € 25,- en € 80,- per liter, afhankelijk van het soort- en merk antifouling.

Hoe vaak boot in antifouling?