Inhoudsopgave
Hoeveel keuzevakken mag je kiezen?
Naast de verplichte vakken in het profiel, moet elke leerling 1 of 2 profielkeuzevakken doen: In de praktijk geldt dat alleen leerlingen met het profiel Cultuur en maatschappij 2 profielvakken kunnen kiezen. Leerlingen met 1 van de 3 andere profielen kiezen 1 profielkeuzevak.
Wat zijn beroepsgerichte profielvakken?
Beroepsgerichte profielvakken zijn bijvoorbeeld horeca, bakkerij en recreatie (HBR) en produceren, installeren en energie (PIE).
Welk vakkenpakket wordt het meest gekozen?
Economie en maatschappij is het meest gevolgde profiel door havo-geslaagden, zowel door jongens als meisjes. Daarna volgt het profiel Natuur en gezondheid, dit profiel wordt door meer meisjes dan jongens gekozen. Natuur en techniek wordt juist vaker door jongens gevolgd.
Wat zijn beroepsgerichte vakken vmbo?
Beroepsgerichte vakken of programma’s De vrije vakken in de basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte en gemengde leerweg zijn beroepsgericht. Je kan dan bijvoorbeeld kiezen uit vakken als administratie, bouwtechniek, uiterlijke verzorging of dienstverlening en commercie.
Wat zijn beroepsgerichte keuzevakken?
Voor het aanbieden van keuzevakken heeft een school geen licentie nodig, wel bekwaam personeel en een goede outillage. Door het volgen van keuzevakken kunnen leerlingen zich verdiepen, verbreden of oriënteren, maar keuzevakken hebben altijd een beroepsvoorbereidend en/of –oriënterend doel.
Wat is het meest gehate vak op school?
Engels en gym al jaren het populairst. Levensbeschouwing het minst populair. 2011-2012 heel even bovenuit. Jongens vinden het vak nog vervelender dan meisjes.
Wat is beter wiskunde A of B?
Vooral als je wiskunde echt heel moeilijk vindt, is wiskunde A de beste optie voor jou. Lukte dat vak in de onderbouw best aardig, ga dan voor wiskunde B. Met die variant word je namelijk op veel meer opleidingen toegelaten. Je beperkt jezelf met wiskunde B dus minder in je keuzevrijheid dan met wiskunde A.
Wat zijn keuzevakken vmbo?
Leerlingen op het vmbo-tl kiezen voor één van vier profielen: Techniek: wiskunde en natuur- en scheikunde. Zorg & Welzijn: biologie en een keuze uit: wiskunde, aardrijkskunde, geschiedenis of maatschappijleer 2. Economie: economie en een keuze uit: frans, duits of wiskunde.