Hoeveel energie kost het om 1 kg waterstof te maken?

Hoeveel energie kost het om 1 kg waterstof te maken?

Om 1 kg waterstof voor verwarming te maken is 53 kWh elektrische energie nodig. Er treedt een flink verlies op tijdens het elektrolyse proces, we rekenen met 25 % verlies. In de kleine 1 MW electrolyser zoals die door de koning in juli 2019 geopende HyStock installatie is het rendement maar 50,5%.

Is waterstof een hoog energetische stof?

Waterstof is ook een hoog energetische stof. Verbranding ervan produceert warmte en druk (door de hete gassen). De verbranding gaat als volgt: 2 H 2 + O 2–> 2 H 2 O (+ 250 kJ per mol) Ik denk dat dit de best bekende reactie vergelijking ter wereld is. Zeker tegenwoordig.

Waarom is waterstof energieverslindend?

Waterstof komt als molecule (H2) quasi niet voor in de natuur en daarom moet het geproduceerd worden. De huidige manieren van waterstofproductie zijn zeer energieverslindend. Goed 95% van al het waterstof (wat is waterstof) in de wereld wordt gemaakt door reforming van aardgas of andere fossiele brandstoffen.

Wat zijn de manieren van waterstofproductie?

De huidige manieren van waterstofproductie zijn zeer energieverslindend. Goed 95% van al het waterstof (wat is waterstof) in de wereld wordt gemaakt door reforming van aardgas of andere fossiele brandstoffen. Minder dan 5% van de productie gebeurt door elektrolyse en het resterende deel via experimentele methoden zoals een algen bioreactor.

Wat is waterstof in de wereld?

Goed 95% van al het waterstof (wat is waterstof) in de wereld wordt gemaakt door reforming van aardgas of andere fossiele brandstoffen. Minder dan 5% van de productie gebeurt door elektrolyse en het resterende deel via experimentele methoden zoals een algen bioreactor. Reforming van aardgas.

Wat is waterstof maken met elektrolyse?

Waterstof maken met elektrolyse. Elektrolyse is een proces dat bijna iedereen gezien heeft in de chemieles. Zeer eenvoudig uitgelegd jaagt men elektriciteit door water (H 2 0) en daarbij wordt zuurstof en waterstofgas gevormd.. 2H 2 0 + elektriciteit –> 2H 2 +0 2. In onderstaande video leggen de “Sci Guys” haarfijn uit hoe het precies werkt.