Hoeveel dagen mag ik in Turkije blijven?

Hoeveel dagen mag ik in Turkije blijven?

Turkije heeft een visumplicht waarbij het visum voor Turkije enkel te gebruiken is gedurende de geldigheidstermijn van 180 dagen. Binnen deze periode mag u een onbeperkt aantal reizen naar Turkije maken. Desondanks mag u in totaal maximaal 90 dagen in Turkije verblijven, aaneengesloten of verdeeld over meerdere reizen.

Wat heb ik nodig voor een Ikamet aanvraag?

Een familie ikamet kun je aanvragen indien je langer dan 3 jaar met een Turkse partner getrouwd bent :

  • 4 biometrische Turkse pasfoto’s (deze zijn groter dan Nederlandse pasfoto’s)
  • 2 pasfoto’s van de partner/echtgenote.
  • 1 fotokopie van het paspoort met stempel van laatste aankomst in Turkije.

Kan ik naar Turkije reizen zonder paspoort?

Om naar Turkije te kunnen reizen heeft u een ID kaart of een paspoort nodig, welke moet voldoen aan de voorwaarden van het Turkse visum. Controleer de geldigheid van uw paspoort of ID kaart voordat u het visum Turkije aanvraagt.

Is er nog een visum nodig voor Turkije?

Het visum voor Turkije kan eenvoudig en snel online worden aangevraagd. De kosten bedragen € 49,95 per persoon en betalen kan veilig middels iDeal, Bancontact, creditcard of PayPal. Let op: Sinds 20 februari 2020 hebben reizigers met een Europees paspoort of Europese identiteitskaart geen visum voor Turkije meer nodig.

Kan ik naar Turkije reizen?

De kleurcode voor de rest van Turkije is geel. U kunt reizen naar Turkije. Maar let op: er zijn inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland door corona. Bereid uw reis daarom goed voor.

Hoe krijg ik een Turkse verblijfsvergunning?

Turkse verblijfsvergunningen. Indien u een werkvisum, studentenvisum of verblijfsvergunning voor Turkije aan wilt vragen dan dient u dat te doen binnen 30 dagen na uw aankomst in Turkije. De Turkse benaming voor een verblijfsvergunning is “ikamet tezkeresi”. Een verblijfsvergunning is tussen de een en vijf jaar geldig.

Hoe krijg je een verblijfsvergunning in Turkije?