Hoeveel automonteurs zijn er in Nederland?

Hoeveel automonteurs zijn er in Nederland?

Het aantal automonteurs is in tien jaar tijd licht toegenomen, in 2009 waren er 56.000 werkende automonteurs, tegenover 59.000 in 2019. De meeste automonteurs (73%) werken in de sector auto- en motorbranche.

Waarom automonteur worden?

Men leert op school en in de praktijk steeds meer over auto’s en kan zo steeds meer reparaties uitvoeren. Met elke nieuwe (kapotte) auto leert de Automonteur weer nieuwe dingen over auto’s, waardoor een passie voor het werk toch wel noodzakelijk is.

Is automonteur leuk?

Wat vind je leuk aan dit werk? De leuke dingen zijn bijvoorbeeld de verschillende auto’s waar je aan mag werken, het niet altijd weten wat je te doen staat, die ene moeilijke storing of reparatie tóch oplossen, betrokkenheid in het bedrijf, contact met klanten en het opleiden van collega’s.

Wat is het salaris van een automonteur?

Minimum en maximum salaris voor Automonteurs – van € 1.578 tot € 3.281 per maand – 2022. Het aanvangssalaris van een Automonteurs bedraag meestal tussen de € 1.578 en € 2.250 bruto per maand. Na een dienstverband van 5 jaar bedraagt het salaris tussen de € 1.921 en € 2.612 per maand bij een werkweek van 38 uur.

Wat is het salaris van een autoverkoper?

Een Autoverkoper in Nederland verdient gemiddeld € 2.455 bruto per maand. Salarissen variëren van € 2.090 (laag) tot € 2.825 (hoog). Op deze pagina vind je een gedetailleerd overzicht van de gemiddelde brutolonen per stad, opleidingsniveau, provincie, carrièreniveau, bedrijf en dienstverband.

Wat leer je als automonteur?

Automonteurs hebben over het algemeen een technische vakopleiding gevolgd: voorheen vaak MTS (Middelbare Technische School), tegenwoordig meestal een mbo-opleiding in de richting autotechniek. Voorbeelden van opleidingen op dit gebied zijn: Autotechnicus (niveau 2) Eerste autotechnicus (niveau 3)

Is automonteur moeilijk?

Het aantal vacatures in de sector is flink toegenomen, van 8.000 in 2014 naar 16.000 in 2019. Voor veel werkgevers is het lastig om aan personeel te komen. Vacatures voor automonteurs zijn moeilijk vervulbaar. Dit speelt in alle regio’s.

Wat verdient een automonteur met APK?

Een APK Keurmeester in Nederland verdient gemiddeld € 2.835 bruto per maand. Salarissen variëren van € 2.410 (laag) tot € 3.265 (hoog). Op deze pagina vind je een gedetailleerd overzicht van de gemiddelde brutolonen per stad, opleidingsniveau, provincie, carrièreniveau, bedrijf en dienstverband.