Hoelang mag mepitel One blijven zitten?

Hoelang mag mepitel One blijven zitten?

Mepitel® One – wondcontactlaag met enkelzijdige adhesie Zeer transparant waardoor u het genezingsproces altijd kunt beoordelen zonder de contactlaag te verwijderen. Een ongestoorde genezing – kan tot 14 dagen blijven zitten.

Wat is het verschil tussen mepitel en mepitel one?

Mepitel wondcontactlaag is unieke, atraumatische zelfhechtende wondcontactlaag met enkel- (Mepitel one) of dubbelzijdige (Mepitel) Safetac® adhesielaag.

Hoe vaak mepitel vervangen?

Dankzij de integriteit van het verband kan het wel 14 dagen blijven zitten en kan het secundaire verband verwisseld worden zonder de genezing te verzorgen.

Hoe gebruik je mepitel one?

Gebruiksaanwijzing

  1. Reinig de wond en verwijder het schutblad.
  2. Breng het verband op de wond aan.
  3. Breng indien nodig bovenop Mepitel® One een secundair absorberend verband aan.

Waarom mepitel gebruiken?

Mepitel is een unieke, atraumatische zelfhechtende wondcontactlaag met een dubbelzijdige Safetac adhesielaag. Deze laag vermindert pijn en weefseltrauma en minimaliseert risico op maceratie. Mepitel kan ingezet worden bij droge tot zeer natte chronische wonden, veneuze en arteriële ulcers, diabetes voetwonden.

Hoe werkt mepitel?

Hoe werkt Mepitel® Film? mepitel® film i een flexibel, tran parant filmverband dat de huid of de wond be chermt tegen microbiële of externe be mettingen. Het vormt zich goed rond onregelmatige oppervlakten en lichaam contouren. mepitel® film behoudt een vochtig wondmilieu.

Wat voor gaas op open wond?

Vette gazen en zalfgazen Zalfkompressen zijn erg geschikt voor schaaf en brandwonden. Het zalfgaas neemt zelf geen wondvocht op en dient als tweede huid ter bescherming van de wond. Voor het absorberen kunt u prima uit met een absorbend wondkompres.

Hoe vaak moet je een wond verschonen?

In principe moet je daarom verband dagelijks verschonen. Zeker in het begin en bij een wond die nog niet helemaal dicht is. Heeft zich overal op de wond al een korst gevormd, dan zou je om de dag of drie keer per week kunnen verschonen.

Hoe verzorg je doorligwonden?

Behandeling decubitus/doorligwonden

  • Frequente wisselligging (minstens om de vier uur bij gebruik van een drukverdelende matras) en vrijleggen van de letsels. Dit dient dag en nacht te gebeuren.
  • Een optimale lig- en/of zithouding moet worden nagestreefd.