Hoe wordt je Black Belt?

Hoe wordt je Black Belt?

Wil je Black Belt worden? Dit kan door het volgen van een training, in combinatie met opdoen van praktijk kennis. Na de Green Belt training kan de Green Belt to Black Belt training worden doorlopen. Ook kan gelijk de Black Belt opleiding worden gevolgd.

Welke Belts zijn er?

Van onder naar boven heb je de Yellow Belt, Orange Belt, Green Belt, Black Belt. Als hoogste niveau heb je de Master Black.

Wat is Lean Six Sigma Black Belt?

De Lean Black Belt training richt zich op het ontwikkelen van uw procesverbetering vaardigheden. U leert de structuur achter Lean met PDCA, DMAIC en de tools en methodologieën waar Lean om bekend staat. Als Black Belt weet u hoe u verbeteringen kunt doorvoeren en onderhouden binnen de organisatie.

Wat is Black Belt opleiding?

De Black Belt opleiding is bedoeld voor projectleiders van verbeterprojecten, managers en adviseurs die structureel aan de slag willen met procesverbeteringen en veranderprocessen binnen de organisatie. Voor deze training is geen vooropleiding vereist. Het niveau van deze training is vergelijkbaar met het HBO-niveau.

Wat verdient een Black Belt?

De salarisrange van een gecertificeerde Black Belt ligt tussen de 4000 en 5000 euro bruto per maand. Het salaris wordt vooral beïnvloed door in hoeverre de Black Belt als volwaardige functie wordt beschouwd door een organisatie.

Wat is een Green Belt opleiding?

De Lean Six Sigma Green Belt is een certificeringscursus waar je dieper in gaat op de hulpmiddelen en methoden die essentieel zijn om deel te nemen aan DMAIC verbeterprojecten en deze ook zelfstandig uit te voeren. Deze cursus richt zich op de basisstructuur van DMAIC en de belangrijkste Lean Six Sigma tools.

Waarom Black Belt Six Sigma?

De Black Belt zorgt ervoor dat processen zo verbeterd worden, dat de organisatie haar strategische doelstellingen behaald. Dit kan bijvoorbeeld door teamleiders te coachen in het sturen op de juiste dingen, of door managers te helpen om de juiste projecten te selecteren.

Wat verdient een black belt?

Wat kost een black belt?

Bij aanmelding voor het hele Black Belt Lean Six Sigma programma is de investering: € 6.995 (excl. BTW). De 2 losse programma’s zijn samen: € 8.890,-. Je bespaart dus ruim 20% op de kosten wanneer je direct een inschrijving doet voor het Black Belt programma.