Hoe werp je een discus?

Hoe werp je een discus?

Bij ‘werpen’ denkt men aan acties van de armspieren, maar bij het discuswerpen doen die eigenlijk niets! Het discuswerpen is een beweging van het hele lijf, waarbij de beweging van onder naar boven verloopt. Eerst zorgen de voeten voor de meeste actie, dan komen heup, romp en ten slotte de borst.

Hoeveel kilo weegt een discus voor vrouwen?

Bij de vrouwen worden kogels van 4 kg gebruikt (het gewicht van een pasgeboren baby), discussen van 1 kg (1 pak suiker) en speren van 600 gram. Wie wint er bij een gelijke stand? Bij een gelijke stand tussen 2 atleten wordt er gekeken naar de één na beste poging.

Hoe snel gaat een speer?

De afwerpsnelheid van de speer is bij goede werpers iets boven de 30 m/sec, bij goede werpsters iets eronder.

Waarom zijn discuswerpers zwaar?

Ze zijn enorm gespierd. Dat hebben ze nodig omdat het hele lichaam meedoet met het werpen van de discus. Van schouders, armen, romp, bil- en beenspieren naar voeten. Evenals bij kogelstoten trouwens.

Welke kracht is belangrijk voor een discuswerper?

Stromingskrachten hebben bij het discuswerpen een ZEER GROTE invloed op de uiteindelijk geworpen afstand. De wet van Bernouilly. Deze wet vertelt ons dat verschillende snelheden van luchtdeeltjes, verschillende luchtdrukken veroorzaken. Daar waar de snelheid het hoogst is, is de druk het laagst en omgekeerd.

Wat heb je nodig voor kogelstoten?

Volgens de internationaal geldende atletiekregels wordt de kogel gestoten vanuit een betonnen cirkel met een middellijn van 2,135 meter. Deze cirkel is in de richting waarin wordt gestoten begrensd door een gebogen, witte, meestal houten balk. De massieve, metalen kogel, dient volkomen rond te zijn.

Welke spieren gebruik je bij kogelstoten?

Bij kogelstoten gebruik je heel veel spieren, door je hele lichaam. Je arm- hand- en schouderspieren om de kogel weg te kunnen werpen, je buik- en rugspierendoen ook mee om kracht te zetten en de draai te maken. En niet te vergeten je beenspieren.

Hoeveel weegt Hamerslinger?

De kogel bij de mannen is 7,26 kilogram zwaar (16 Engelse ponden), bij de vrouwen 4 kilogram. De werpring meet 2,135m (7 voet) in doorsnede, gelijk aan de ring bij het kogelstoten, maar kleiner dan de ring bij het discuswerpen.

Hoe hou je een speer vast?

Grijp de speer op de juiste manier vast. Dit doe je door de stok vast te houden met de palm naar boven, zodat het in de richting ligt van de werplijn. De speer moet in de lengte van je palm liggen in plaats van het recht op. Je moet de speer achter het koord vasthouden, de handgreep rond het middelpunt van de speer.

Waar komt kogelstoten vandaan?

Kogelstoten was vroeger een echte soldatensport. In de tijd van de Grieken (2800 jaar geleden) werd het al gespeeld met dikke stenen. Ook later bleven soldaten wedstrijden organiseren waarbij dikke stenen werden weggestoten. Toen het kanon werd uitgevonden, werden de stenen vervangen door kanonskogel.

Hoe is kogelstoten ontstaan?

Een stukje geschiedenis Kogelstoten was vroeger een echte soldatensport. In de tijd van de Grieken (2800 jaar geleden!) werd het al gespeeld met dikke stenen. Ook later bleven soldaten wedstrijden organiseren waarbij dikke stenen werden weggestoten.