Hoe werkt een condenserende gasketel?

Hoe werkt een condenserende gasketel?

De werking van een condenserende gasketel lijkt erg op die van een traditionele verwarmingsketel. Het aardgas wordt via een leiding naar de ketel aangevoerd om het daar te verbranden. Omdat er daarvoor zuurstof nodig is, wordt er ook buitenlucht naar het toestel aangevoerd.

Hoe lang gaat een condensatieketel mee?

Gemiddeld gaat een cv-ketel 12-15 jaar mee. Maar vaak werken ze zelfs nog veel langer zonder veel problemen. Op het einde van hun levensduur neemt hun rendement door slijtage sterk af en verbruiken ze al snel tot 20% meer.

Waar mag ik een condensatieketel plaatsen?

Tussen de uitlaat en de deur (of een raam) moet zeker 1,5 meter tussen gelaten worden. Indien dit niet het geval is, wordt de installatie onherroepelijk afgekeurd.

Hoe werkt hoogrendementsketel?

Hoogrendementsketels werken op gas of mazout. Om deze brandstoffen om te zetten in warmte moeten ze verbrand worden. Tijdens deze verbranding ontstaan waterdamp en verbrandingsgassen. Bij een standaard verwarmingsketel worden deze afgevoerd via de schoorsteen of afvoerpijp.

Hoe werkt mijn gaskachel?

Het meest gekende systeem bestaat uit een ketel met boiler die een bepaalde hoeveelheid water gaat opwarmen. Dit water wordt vervolgens door een netwerk van buizen naar meerdere radiatoren gepompt. Deze radiatoren warmen op en geven hun warmte af in de ruimte waar ze staan opgesteld.

Hoeveel verbruikt een condensatieketel op gas?

Laag verbruik: een gascondensatieketel verbruikt 35 procent minder energie dan een traditionele cv-ketel. Hoog rendement: het rendement van een condensatieketel op gas kan oplopen tot 109% (tov 92% bij een gewone gasketel). Neemt weinig plaats in: sommige condenserende gaswandketels passen al in een keukenkast.

Hoeveel verbruikt een condensatieketel?

Hoeveel bespaar je per jaar met condensatieketel, slimme thermostaat of spaarlampen?

Wasmachine 13 euro per jaar
Vaatwasser 21 euro per jaar
Koelkast met vriesvak 40 euro per jaar
Diepvrieskist 40 euro per jaar
Droogautomaat 37 euro per jaar

Wat is op dit moment de beste CV-ketel?

1. Intergas Xtreme 36 CW5. De Intergas Xtreme 36 CW5 is de best geteste CW5 ketel van 2021, met een testscore van 7,9. De ketel levert veel warm water, zodat je dagelijks kunt genieten van een heerlijke stortdouche of het gebruik van een bad.