Hoe werkt de Platformeconomie SER?

Hoe werkt de Platformeconomie SER?

De platformeconomie is enorm. Commerciële platforms bemiddelen in werk, goederen, communicatie, geld, entertainment en informatie. Bedrijven als Google en Booking leveren niet alleen informatie of reizen, maar ook een platform voor andere bedrijven. Daarmee verwerven ze veel invloed en omzet.

Wat zijn Platformbedrijven?

ontstaan: bedrijven die met hulp van digitale infrastructuur – hardware, software, internet, data – interacties of transacties faciliteren, vaak tussen uiteenlopende soorten gebruikers.

Wat doe je op een platform?

Een platform is een organisatie waarin men samenwerking en overleg tussen verschillende groeperingen tot stand brengt, of waar bemiddeld wordt bij handel.

Wat zijn platform medewerkers?

Platformwerk is het totaal aan werkzaamheden dat via online platforms wordt aangeboden aan potentiële werknemers. Deze definitie is afkomstig van schrijver Pieter Geertsma van technischwerken.nl. Platformwerk vormt in de praktijk een onderdeel van een platformeconomie.

Wat is een ander woord voor platform?

als trefwoord met bijbehorende synoniemen: platform (zn): plateau, podium, toneel, verhoging.

Wat is een informatieplatform?

Een platform kan ook worden ingezet als samenwerkingsverband tussen diverse bedrijven. Mooie voorbeelden in Nederland zijn bijvoorbeeld MijnOverheid, het portaal van de rijksoverheid, of MeetingpointAdvies, een informatieplatform voor financieel adviseurs voor het vergelijken van verzekeringsproducten.

Hoeveel kost het om een platform te maken?

Je denkt misschien dat een online platform bouwen niet zo veel hoeft te kosten. Maar een platform bouwen is duur. Schippers maakt een ruwe schatting: “Het is moeilijk te zeggen, maar denk gauw aan 1 ton. En per week ben je zeker nog eens 1000 euro kwijt aan onderhoud en optimalisatie.”

Is het platvorm of platform?

het platform platforms, platformen (meerv.) Verzamelnaam voor een besturingssysteem en bijbehorende apparatuur. Bijvoorbeeld: een UNIX-platform en Windows NT-plaform.