Hoe weet je of een scooterhelm goed zit?

Hoe weet je of een scooterhelm goed zit?

Rondom het hoofd en vooral op de wangen mag de helm goed strak zitten. De wangkussens gaan nog zeker een kwart maat tot soms zelfs een halve maat uitlopen. Het is dan ook niet zorgwekkend als je bij een nieuwe helm op het vlees van je wangen bijt.

Hoe lang gaat een Schuberth helm mee?

Het is echt tijd voor vervanging als de helm gaat schommelen en draaien in de rijwind. Echter na 7 jaar zijn eigenlijk alle helmen, ongeacht de buitenschaal en de samenstelling van het binnenmateriaal, versleten.

Hoe moet een Jethelm zitten?

Maar de helm mag niet zo strak zitten waardoor je na een paar minuten dragen al voelt dat je hoofdpijn gaat krijgen. Je mag ook geen druk- of knelpunten voelen. Zeker niet op je voorhoofd. De druk van de buitenschaal moet overal gelijk zijn; alsof je een strakke bivakmuts op hebt.

Hoe bepaal je de maat van een helm?

Neem een meetlint en leg deze op je voorhoofd, net iets boven je wenkbrauwen. Trek het meetlint naar je achterhoofd, net boven je oren. Haal het meetlint van je hoofd en controleer welke hoofdomtrek het meetlint aangeeft. Gebruik een maattabel om te achterhalen welke maat helm bij deze hoofdomtrek hoort.

Waar moet je op letten bij het kopen van een helm?

17 tips waar je op moet letten bij het kopen van een motorhelm

  • Goedkope motorhelm kopen is uiteindelijk duurkoop (levensduur 3 tot 5 jaar)
  • Zorg voor de juiste pasvorm zorg dat er geen drukpunten zijn.
  • Motorhelm voor brildragers, kies voor een systeemhelm of jethelm.

Hoelang gaat een carbon helm mee?

De gemiddelde levensduur van een carbon helm is 8 jaar.

Hoe oud mag een motor helm zijn?

Heb je een polycarbonaat of thermoplastische helm dan adviseren we hem na 3-5 jaar te vervangen. Een helm die uit een glasvezel- of carbonmix bestaat adviseren we na uiterlijk 8 jaar te vervangen.

Hoe bepaal je een helm maat?

Is het verplicht om een helm te dragen op een scooter?

Je bent verplicht om een helm te dragen als je op een bromfiets rijdt. Dit geldt ook voor je passagier. Uiteraard stelt de regelgeving ook eisen aan de helm zelf. Zo moet de helm goed passen en voorzien zijn van een keurmerk.

Welke helm voor motorscooter?

Je mag met iedere helm, mits hij gekeurd is volgend het ECE 22.05 keurmerk, op zowel de motor als de scooter stappen. Omdat er maar één keurmerk is op het gebied van helmen is er dus geen onderscheid in motorhelmen en scooterhelmen.

Welke scooters zonder helm?

Een snorscooter is een scooter met een blauw kenteken. Ze zien er vaak hetzelfde uit als hun grote broers met gele kentekens, maar snorscooters mogen officieel niet harder dan zo’n 25 kilometer per uur rijden. Hierdoor is het dragen van een helm op een snorscooter nog niet verplicht.

Is een helm verplicht op een elektrische fiets?

In Nederland geldt geen helmplicht voor een elektrische fiets (trapondersteuning tot 25 km/uur), omdat deze geldt als een ‘gewone’ fiets. Voor een speed-pedelec (trapondersteuning tot 45 km/uur) geldt sinds 1 januari 2017 wel een helmplicht.

Hoe weet je de maat van je helm?

U kunt de maat bepalen door met een meetlint de omtrek van uw hoofd op te meten. Plaatst u het meetlint op 2 cm boven uw wenkbrauwen. De maat die u opmeet is de omtrek van uw hoofd.

Waar hoef je geen helm op?

En: rijd je op een stuk rijbaan waar een fietspad naast ligt? Dan ben je wettelijk verplicht daar een helm te dragen. Dit geldt voor alle snorfietsen, dus alle scooters met een blauwe kentekenplaat (ook elektrisch). Snorfietsers rijden dan ook op de rijbaan maximaal 25 kilometer per uur.

Welke helm bij welke motor?

Je gezicht is met een integraalhelm goed beschermd tegen wind, regen en kou. Integraal helmen zijn aerodynamisch zodat je ook bij een langere rit minder snel last van je nek krijgt. Integraalhelmen zorgen er ook voor dat je weinig geluid van buiten hoort. Tenslotte zijn er veel uitrustingsopties voor integraalhelmen.