Hoe vervoer ik mijn hond veilig in de auto?

Hoe vervoer ik mijn hond veilig in de auto?

Advies ANWB Hoewel honden niet verplicht vast hoeven te zitten, kan een ‘losse’ hond voor onveilige situaties zorgen tijdens het rijden. Veilig vervoer verkleint de kans op letsel voor inzittenden, hond én andere weggebruikers. De beste optie is een stalen, gezekerde autobench in de kofferbak.

Hoe zet je een hond vast in de auto?

Zit jouw hond op de achterbank, dan zet je hem het beste vast met een speciale hondengordel, een reismand of een kleine kennel. Zet een reismand of kleine kennel dwars op de rijrichting en vastgegespt tegen de rugleuning.

Hoe kan je een hond best vervoeren?

Een hond dient derhalve gezekerd te worden. Dit kan in een bench, met een gordel (die niet om de hals bevestigd is), achter een scheidingsnet of zelfs in een stoeltje. Daarbij maakt het niet uit of de hond vervoerd wordt op de bijrijdersstoel, op de achterbank of in de koffer.

Hoe hond vastmaken in kofferbak?

Of best in de hondenbench in de kofferbak? Het blijft natuurlijk een beetje triest maar de veiligste manier om je hond te vervoeren, is in een autobench voor honden in de kofferbak: dat is een soort kooi die in de koffer wordt geplaatst en ook verankerd is aan de bodem van de koffer.

Hoe lang kan een hond in de auto rijden?

Hoe lang een hond in de auto achter kan blijven is dus voornamelijk afhankelijk van de temperatuur buiten. De grootte van je hond is echter ook van belang, zeker als het koud is buiten. Een antwoord in het kort: het is beter om je hond helemaal niet alleen in de auto achter te laten bij warmer weer.

Hoe lang kan een hond in de auto zitten?

Het beste kun je je hond vanaf ongeveer 3 uur voor vertrek niet meer voeren. Het verschilt per hond, maar niet alle honden kunnen even goed tegen een autorit. Een autotrip gaat een stuk beter wanneer je hond voldoende kracht heeft. Vandaar dat het wél goed is als je hond gegeten heeft.

Hoe moet hond vast in auto?