Hoe vervoer ik een surfplank?

Hoe vervoer ik een surfplank?

– je plank is korter dan 7’2″: kies voor een vliegtuighoes voor twee surfboards om je shortboards, fish en evolutieve surfplanken veilig te transporteren. – je plank is langer dan 7’2″: kies voor een transporthoes voor longboards, om je mini-malibu, malibu en longboards te beschermen in het vliegtuig.

Welke windsurfplank kopen?

Zorg ervoor dat het board minimaal 150 liter volume heeft. Dit is het drijfvermogen van de surfplank. Je kunt het ongeveer berekenen dat jou eigen gewicht (zeg 80 kg) + het gewicht van je zeil, mast en giek (zeg 10 kg) samen 90 liter is. Dus op een 90 liter board zou je dan net kunnen blijven drijven.

Waar surfplank kopen?

Decathlon heeft surfboards van Olaian en Bic voor kinderen en volwassenen, voor beginners en gevorderde surfers. We hebben verschillende soorten surfboards: soft tops, mini malibu’s, longboards, fish surfboards en shortboards. We raden aan jouw nieuwe surfplank in een boardbag te vervoeren en op te bergen.

Hoe ziet een surfplank eruit?

Een surfboard heeft een ’top’ (de bovenkant) en een ‘bottom’ (de onderkant). De zijkanten noem je de ‘rails’. De voorkant heet ‘nose’ en de achterkant heet ’tail’. Door het midden van je board zie je bij de meeste boards een streep.

Wat is een goed beginners surfboard?

Als echte beginner: Softtop Als je surfles krijgt, begin je altijd met een softtop. Dit zijn onverwoestbare surfboards, waarbij je ook geen wax nodig hebt. Omdat de surfboard zo zacht is, is hij iets veiliger voor beginners. Ook heeft de softtop genoeg volume, zodat je makkelijk op een golf start!

Welke maat surfboard kopen?

Als je een beginner bent, moet je altijd op zoek gaan naar een plank die breed, dik en minstens 90 cm langer is dan jij. Beginnende surfers moeten altijd een surfplank met extra drijfvermogen en stabiliteit nemen om makkelijker te peddelen voor de golf.

Welk been voor met surfen?

Check op het droge welke voet jouw ‘voorste voet’ moet zijn op de plank, door iemand je een zacht duwtje in de rug te laten geven. Het been waar je mee uitstapt om een val tegen te gaan is het been dat je voor op je plank neerzet wanneer je die wave gaat ‘pakken’.