Hoe vaak mag je rijexamen doen?

Hoe vaak mag je rijexamen doen?

Je kunt het nader onderzoek doen tot je geslaagd bent. Er is geen wettelijke limiet.

Wat is rijgeschiktheid?

Rijgeschikt betekent dat u geestelijk en lichamelijk in staat bent om te rijden. Twijfelt u of u nog rijgeschiktheid bent? Bijvoorbeeld omdat u een oogoperatie heeft gehad of last hebt van dementie? Dan is het verstandig met uw arts te bespreken wat dit betekent voor uw verkeersdeelname.

Hoeveel mensen zakken voor rijexamen?

De slagingspercentages bij één van de 55 examencentra van het CBR. Je kans om de eerste keer te slagen voor het praktijkexamen voor je rijbewijs is over geheel Nederland gemeten ongeveer 52 procent.

Wat als je 2 keer niet geslaagd rijexamen?

Wie 2 keer op rij niet slaagt, moet zes uur rijschool volgen alvorens het praktijkexamen opnieuw te mogen afleggen. Je voorlopig rijbewijs blijft natuurlijk wel geldig. Na de 6 uren les moet de rijschool een attest van opleiding meegeven. Zonder attest kan je geen examen afleggen.

Hoe vind ik een keuringsarts voor rijbewijs?

U kunt bij uw eigen huisarts wel vragen naar welke andere huisarts u kunt gaan. Voor een bus- of vrachtwagenrijbewijs moet een bedrijfsarts of arboarts de keuring doen. U kunt hiervoor een arts vinden op de website van Vereniging ZFB of op de website van SBCA .

Welke soorten rijbewijzen zijn er?

Welke rijbewijzen (rijbewijscategorieën) zijn er?

  • AM: rijbewijs voor bromfiets, scooter, speed-pedelec, snorfiets en brommobiel;
  • A, A1 en A2: motorrijbewijs;
  • B: autorijbewijs;
  • BE en B+ (code 96): rijbewijs voor auto (B) met aanhanger;
  • C: vrachtwagenrijbewijs;
  • CE: rijbewijs voor vrachtwagen (C) met aanhanger;

Wat houd rijontzegging in?

Rijontzegging, wat houdt dit in? Een rijontzegging is een straf die de rechter je kan opleggen wanneer je een snelheidsovertreding hebt gemaakt of als je onder invloed van alcohol hebt gereden. Het is verboden om met een rijontzegging aan het verkeer deel te nemen.