Hoe stimuleer je mensen om te bewegen?

Hoe stimuleer je mensen om te bewegen?

Tips voor je patiënt om meer te bewegen

 • Kies activiteiten die je leuk vindt en die bij je passen.
 • Maak een afspraak met een familielid, buurvrouw, buurman, vriend of vriendin om samen te bewegen op een vast tijdstip.
 • Ga samen wandelen in de pauze.
 • Neem (deels) de trap in plaats van de lift.
 • Ruim samen je werkplek op.

Hoe laat je iemand meer bewegen?

Laat cliënten meehelpen in het huishouden – Bekijk wat de cliënt leuk vindt om te doen, en nodig hem/haar uit om bijvoorbeeld koffiekopjes te pakken, te helpen met aardappels schillen of de planten water geven. Behalve dat de cliënt dit leuk vindt om te doen, en zich van nut voelt, komt hij/zij ook meteen in beweging.

Hoe maak je een beweegplan?

Samen maken jullie een plan op om makkelijk meer te bewegen. Beweeg zonder nadenken tijdens dagelijkse activiteiten: neem de trap, fiets naar je werk en wandel naar de bakker. Of zet de stap naar de sport en ga joggen, zwemmen of fitnessen. Je beweegplan is jou op het lijf geschreven, want jij kiest wat erin komt.

Hoe krijg je mensen aan het sporten?

Zet je workouts in je agenda Wanneer je iedere week je sportmomenten in je agenda vastlegt, zijn er geen excuses meer. Probeer deze afspraken echt te zien als tijd voor jezelf. Je zult zien dat het plannen zorgt voor meer motivatie om te gaan sporten. Zin of geen zin, een afspraak met jezelf kom je na!

Hoe zou je ervoor kunnen zorgen dat jongeren meer gaan bewegen?

Tip 1: Zorg ervoor dat je kind kan bewegen Dat betekent dus het aanmelden bij een sportvereniging, contributie betalen, sportkleding kopen, je kind halen en brengen. Maar ook het initiatief nemen om samen in de tuin te werken, een potje te basketballen of naar de speeltuin te gaan.

Wat kan je doen om in beweging te blijven?

Blijf in beweging: 7 tips om fit te blijven deze weken

 1. Traplopen. Traplopen is heel gezond.
 2. Yoga. Een hele fijne en makkelijke sport om thuis te doen is yoga.
 3. Beweeggames. Lekker gamen en toch fit blijven?
 4. Thuis work-out.
 5. Plankchallenge.
 6. Touwtjespringen.
 7. Buitensporten die je alleen kunt doen.