Hoe schrijf je een motor over?
Voor het overschrijven van de motor ga je samen met de (ver)koper naar een Kentekenloket bij jou in de buurt. Een medewerker van het Kentekenloket zet het motorvoertuig dan op naam van de koper en zorgt voor een nieuwe tenaamstellingscode van vier cijfers.
Hoe schrijf ik een kenteken over?
Ga met de kentekencard en de volledige tenaamstellingscode óf het Tenaamstellingsbewijs en het Overschrijvingsbewijs en een geldig legitimatiebewijs naar een kentekenloket, een RDW-keuringsstation of een RDW-balie (Zoetermeer, Den Bosch of Veendam). Ook kun je het voertuig online overschrijven.
Wat heb ik nodig om een motor over te schrijven?
U heeft de kentekencard en de tenaamstellingscode van het voertuig dat u wilt overschrijven. Met een ‘papieren’ kentekenbewijs is online overschrijven niet mogelijk. U heeft een geldig Nederlands paspoort, Nederlands rijbewijs of Nederlandse identiteitskaart met een chip.
Welke papieren horen bij een motor?
Bij uw motor heeft u een kentekenbewijs….Het kentekenbewijs sinds 1 januari 2014
- Kentekenbewijs op creditcardformaat (kentekencard)
- Tenaamstellingscode: Het deel dat nodig is bij overschrijving van het kenteken en dat u thuis moet bewaren.
- Kentekenbewijs deel II: Dit deel ontvangt u alleen als u een voertuig exporteert.
Kan een tenaamstelling geweigerd worden?
Zodra u een schuld heeft opgebouwd bij de Belastingdienst kan het voorkomen dat er een blokkade op uw naam wordt gezet. Dat houdt in dat een auto op uw naam zetten niet lukt en dus wordt geweigerd. Dit zal niet zo zijn als u een keer te laat bent met betalen, maar wel als u regelmatig de rekeningen niet betaalt.
Waarom is tenaamstelling niet mogelijk?
Niet in bedrijfsvoorraad Erkende bedrijven kunnen een voertuig waarop beslag is gelegd niet meer via Online Registratie Bedrijfsvoorraad (ORB) in bedrijfsvoorraad nemen. Het erkende bedrijf krijgt dan een melding dat het voertuig niet tenaamgesteld kan worden.