Hoe reis ik naar Bora Bora?

Hoe reis ik naar Bora Bora?

Er gaan vanuit Nederland geen rechtstreekse vluchten naar Bora Bora. Om er te komen, vlieg je eerst met bijvoorbeeld Air France naar Parijs. Vanuit daar vlieg je met Air Tahiti via Los Angeles naar het grotere eiland Papeete, waarna je nog een klein stuk naar Bora Bora moet.

Hoe kom je in Frans-Polynesië?

Frans-Polynesië reistip: koop vliegtuigpassen! Er is slechts één luchtvaartmaatschappij die tussen de eilanden heen vliegt: Air Tahiti. Daarnaast zijn er (bijna) geen lijnboten tussen de eilanden. Enkel tussen Tahiti en Huahine is er een dagelijkse boot.

Wat lijkt op Bora Bora?

Bora-Bora (Frans-Polynesië) Cookeilanden. Palawan (Filipijnen) Koh Phi Phi (Thailand)

Waarom naar Bora Bora?

Voor veel reizigers is dit het ultieme paradijs. Bora Bora is een opvallend groen en steil eiland met goudgele stranden en kristalhelder water. Een bezoek aan Bora Bora is ideaal voor een strandvakantie, wat zeker geldt voor stelletjes en mensen die op hun huwelijksreis zijn. Al kun je hier ook trouwen overigens.

Waar ligt Bora Bora vakantie?

Bora Bora is onderdeel van de bovenwindse eilanden van de Society Islands en ligt 264 km ten noordwesten van Tahiti. Het eiland wordt door menigeen het mooiste eiland van de Pacific genoemd.

Hoe lang is het vliegen naar Frans-Polynesië?

Actuele vliegticket aanbiedingen naar Papeete Tahiti is onderdeel van Frans Polynesie, een Frans overzees departement van uitzonderlijke schoonheid. De gemiddelde vluchtduur varieert heel erg door de minimaal twee overstappen. Het bedraagt circa tussen de 30 en 40 uur aan totale reistijd.

Wat eten ze in Bora Bora?

Een traditioneel Polynesisch gerecht, de bougna, bestaat uit vlees of vis gemarineerd in kokosmelk, zoete aardappel, yam en taro. Dit wordt urenlang gestoofd in bananenbladeren, op warme stenen in een traditionele oven.

Hoe kom ik in Tahiti?

Het vliegtuig nemen is de beste (en soms de enige mogelijke) manier om te eilandhoppen in Frans-Polynesië. Air Tahiti biedt binnenlandse vluchten werkt aan en verbindt ruim 47 eilanden (Air Tahiti is de binnenlandse luchtvaartmaatschappij, niet te verwarren met Air Tahiti Nui, de internationale luchtvaartmaatschappij).

Waar ligt fakarava?

Fakarava ligt 450 km ten noordoosten van Tahiti. Het is een bijna rechthoekig atol met een lengte van 60 km en een breedte van 21 km. Het landoppervlak bedraagt 16 km2. Het wateroppervlak van de lagune is 1121 km2 (de op een na grootste lagune van de archipel).