Hoe reinig je een horloge?

Hoe reinig je een horloge?

Maak een sopje van lauwwarm water en milde shampoo of zeep. Dompel je horloge in het sopje en wrijf met je vingers of zachte tandenborstel de kast goed schoon. Droog het klokje na het reinigen goed af met een zachte doek en je horloge is weer brandschoon.

Hoe polijst je een horloge?

Horloge polijsten Het horloge wordt in een speciale polijstmachine gepolijst. Er wordt een borstel gebruikt die speciaal voor horloges gebruikt wordt. Op deze borstel wordt polijstvet gedaan, wat ervoor zorgt dat het gepolijste oppervlak weer gaat glimmen.

Hoe maak je gouden horloge schoon?

Maak daarvoor net als bij zilver een badje van heet water, groene zeep en ammonia. Laat het gouden sieraad hier een paar minuten in liggen en wrijf het schoon met een zachte (!) tandenborstel. Spoel af met heet water en laat het dan helemaal drogen.

Wat kost servicebeurt horloge?

Over het algemeen staan de servicekosten goed in verhouding met de prijs van het horloge. Een gangbare prijs voor een onderhoudsbeurt is zo’n 250 – 500 euro. Onderhoud voor een horloge met een gecompliceerd of bijzonder uurwerk, kan vele malen duurder zijn.

Hoe krassen uit glas krijgen?

Maak het glas schoon met water en een doekje en laat het goed drogen. Neem vervolgens een (microvezel)doekje, maak nat met lauwwarm water en doe er een heel klein bolletje tandpasta op. Wrijf de tandpasta in draaiende bewegingen een seconde of 30 over de kras op het glas. Als het goed is de kras verdwenen.

Hoe vaak horloge servicen?

In algemene zin verdient het aanbeveling uw horloge eenmaal in de drie tot vijf jaar een onderhoudsbeurt te laten geven. Een tijdige onderhoudsbeurt is van belang omdat de olie waarmee de draaiende onderdelen van uw horloge zijn gesmeerd na verloop van tijd veroudert, verdroogt en haar smerende werking verliest.