Hoe oud is mijn whiskey?

Hoe oud is mijn whiskey?

De minimale leeftijd van de whisky staat op het etiket. Dat is een soort kwaliteitskeurmerk: als op het etiket staat dat whisky 12 jaar oud is, weet je dat de drank minimaal zo lang heeft liggen rijpen, vaak op eikenhouten vaten.

Wat is Triple Cask?

Aberlour Triple Cask is een Schotse whisky die in maar liefst drie verschillende vaten heeft mogen rijpen. De single malt heeft in twee verschillende Amerikaanse eikenvaten mogen rijpen en is vervolgens in Europese Sherry vaten gerijpt. Dit geeft de whisky een fijne en vooral unieke smaak mee.

Wat betekent Double cask?

De betekenis van de double cask matured houdt in dat een deel van de whisky rijpt op traditionele vaten, het andere deel op ex-sherry butts. De traditionele vaten, ook wel ‘refill casks’ genoemd, dragen bij aan de ontwikkeling van de subtiele aroma’s in de whisky.

Wat is Double cask?

De Double Cask is namelijk een perfect gebalanceerde single malt whisky die twee soorten eikenhout samenbrengt.

Hoe lang moet je whisky bewaren?

Hoe lang je whisky kunt bewaren hangt af van of een fles geopend is, of nog gesloten. De hoeveelheid zuurstof die bij de whisky komt bepaalt namelijk hoe lang je de whisky kunt bewaren. Lees hier waarom: Gesloten fles whisky: er is geen specifieke houdbaarheidsdatum voor een gesloten fles whisky.

Wat is de houdbaarheid van een geopende fles whisky?

Houdbaarheid van whisky na openen Over de houdbaarheid van een geopende fles whisky verschillen de meningen. De een beweert dat een geopende fles whisky gemiddeld 3 jaar houdbaar is, de ander adviseert om een fles niet langer dan 1 1/2 geopend in de kast te laten staan. Kortom, er bestaat geen eenduidig antwoord op deze vraag.

Wat is de ideale temperatuur voor whisky in bewaren?

De ideale temperatuur om whisky in te bewaren is tussen de 15 en 18 graden Celsius. Belangrijk is om de temperatuur niet teveel te laten schommelen en zeker niet te warm te laten worden. Zodra de whisky te warm wordt zal de inhoud namelijk verdampen en dat wil je natuurlijk niet! Bewaar de whisky daarom in een ruimte waar zoals de kelder.

Wat is de houdbaarheid van een gesloten whisky?

Gesloten fles whisky: er is geen specifieke houdbaarheidsdatum voor een gesloten fles whisky. Open fles whisky: drink een fles whisky na openen binnen 1 tot 2 jaar. Houdbaarheid gesloten fles whisky Zoals je hebt kunnen lezen zit er theoretisch gezien geen houdbaarheidsdatum aan een ongeopende fles whisky.

Welke wijn Karafferen?

Bij het karafferen van wijn heeft de techniek als doel de wijn versneld van zuurstof te voorzien waardoor deze eerder optimaal opent en zijn geuren en smaken geeft. Het karafferen doe je dus vaak met gesloten wijnen die geen depot hebben. Zowel witte wijn als rode wijn kunnen opknappen van karafferen.