Hoe organiseer je een podcast?

Hoe organiseer je een podcast?

Hoe start je een Podcast: Een complete stap-voor-stap handleiding

 1. Het kiezen van een onderwerp & naam.
 2. Show- en episode-indeling.
 3. Dekking kunstcreatie.
 4. Intro- & outro-muziek.
 5. Selectie van apparatuur.
 6. Audio-opname & -bewerking.
 7. Indiening bij (iTunesApple Podcasts)
 8. Promotietips.

Hoe podcast uploaden?

Heb je geen eigen website dan kun je podcasts uploaden naar een platform. Op Anchor.fm maak je eenvoudig een account aan, vervolgens vul je de podcastdetails in en upload je de afleveringen. Anchor meldt de podcast automatisch aan bij alle diensten zoals Spotify, iTunes en Google Podcast.

Wat heb je nodig om podcast op te nemen?

Benodigdheden

 1. Microfoon.
 2. Audio-opnamesoftware.
 3. Podcast Manager & Hosting.
 4. Een computer en mixer (bij gebruik van meerdere ingangen)
 5. Een webcam/camcorder (bij video-podcasting)

Hoe maak je een simpele podcast?

Voor het opnemen en bewerken van een podcast zijn er verschillende soorten software. Gratis podcast programma’s zijn Audacity of Garageband (Apple). Hiermee kun je makkelijk audio opnemen en bewerken. Adobe Audition is bijvoorbeeld een zelfstandig en uitgebreid programma om podcasts mee te bewerken.

Hoe zet je een podcast op Apple podcast?

Open iTunes en ga naar de iTunes Store. Klik rechts op het pijltje naast ‘Muziek’ en selecteer ‘Podcasts’ in de rechter zijbalk. In dezelfde zijbalk vind je nu de tekst ‘Een podcast indienen’, klik hierop. Je komt nu in het scherm waar jij je podcast kunt toevoegen aan iTunes.

Wat is belangrijk bij een podcast?

Bereid daarom niet te veel inhoud of vragen voor en praat vanuit wat echt belangrijk is op dat moment; die flow voelt een luisteraar. Houd een podcast kort en makkelijk af te spelen. In principe zijn er geen regels voor de lengte van podcasts. Er zijn podcasts die 5 minuten duren en podcasts die 2 uur duren.

Hoe maak je een korte podcast?

Maak een korte audio-opname met een standaard spraakopname-app op je smartphone/tablet, of download de app Voice Record Pro 7. Interview je geliefde, een gezinslid of een collega met de microfoon van je smartphone. Zelf een verhaal inspreken kan natuurlijk ook.

Hoe lang duurt een podcast?

De lengte van een podcast verschilt enorm van elkaar. Zo heb je korte podcasts van ongeveer vijf tot tien minuten en lange podcasts van een half uur tot een uur. De duur van de podcast is vaak afhankelijk van de content die je bespreekt, maar ook hierbij kun je weer variëren qua lengte.

Hoe lang moet een podcast zijn?

Sommigen zijn standaard 10 tot 15 minuten, andere onderwerpen lopen op naar 2 uur of meer per aflevering. Maar als de respondenten toch iets terug geven over de ideale lengte van een podcast, dan is het meest gegeven antwoord: drie kwartier tot 1 uur.