Hoe moet je een scooter parkeren?

Hoe moet je een scooter parkeren?

In principe zijn de parkeerregels voor een scooter gelijk aan die van een fiets. Een ideale parkeerplek is daar waar fietsbeugels aanwezig zijn. Let op verkeersborden die aangeven of je je (deel)scooter ergens juist wel of niet mag parkeren. Sommige steden hebben afwijkende regels.

Hoeveel kost een go scooter parkeren?

Hoeveel kost het gebruik van een GO Sharing scooter? Een registratie en het reserveren van een scooter zijn gratis, de gebruiker betaalt vanaf het moment dat de scooter start. Per minuut rijden zonder een abonnement kost €0.29 per minuut, parkeren kost €0.05 per minuut.

Waar mag je een scooter parkeren?

Waar parkeren Niet-bereden fietsen en tweewielige bromfietsen worden niet als voertuigen beschouwd. Dit wil zeggen dat zij ook niet mogen geparkeerd worden op parkeerplaatsen voor voertuigen. Zij moeten buiten de rijbaan opgesteld worden, zonder het verkeer van andere weggebruikers (dus ook voetgangers) te hinderen.

Waar mag je een Go scooter neerzetten?

De scooters mogen overal worden weggezet binnen de regels van de wegen verkeerswet, net als gewone scooters. Ze mogen daarbij geen overlast veroorzaken.

Waar mag je je scooter parkeren Den Haag?

Sinds kort mag je je fiets of scooter nog maar maximaal 60 minuten parkeren op het Spui. De gemeente heeft namelijk nieuwe bestickering aangebracht waarop deze informatie te lezen is, zo meldt mediapartner indebuurt Den Haag.

Hoeveel kost een go?

Per minuut gebruik van de scooter betaal je 29 cent. Als je het eigen risico van 500 euro wilt afkopen, betaal je 5 cent extra per minuut. Er zijn ook voordeelpakketten te koop waarbij de prijs per minuut vier of zes cent lager is. De scooters zijn 24 uur per dag beschikbaar en 100 procent elektrisch.

Waar scooter parkeren Amsterdam?

Parkeer- en inrijverboden voor scooters

  • Cuyperspassage. De fiets / voetgangerstunnel bij het Centraal Station is ook verboden voor alle gemotoriseerde voertuigen.
  • Noord. Plantsoenen en kleine parkjes.
  • Nieuw-West. Natuurpark Vrije Geer, Siegerpark.
  • West.
  • Centrum.
  • Oost.
  • Zuid.

Waar mag ik mijn fiets parkeren?

U mag de fiets parkeren op de stoep, maar wel zodanig dat u niemand hindert….Fiets parkeren

  • Houd rekening met voetgangers. Zij worden nu gehinderd op de stoep.
  • Soms zijn er parkeerplaatsen voor fietsen aangewezen. Maak hier dan gebruik van.
  • Let op de bebording, soms zijn er aanwijzingen waar u uw fiets mag parkeren.

Kan je Go scooter overal neerzetten?

Servicegebied De GO scooter dient binnen het servicegebied geparkeerd te worden. Let erop dat je geen hinder voor anderen veroorzaakt. Geen parkeergebied Gebieden waar je niet mag parkeren worden met een rood vlak aangegeven. Meestal dit het centrum van de stad of een drukke winkelstraat.

Waar mag ik Felyx parkeren?

Binnen het servicegebied kun je de felyx overal parkeren waar ook reguliere scooters mogen worden geparkeerd. Dit moet wel op de openbare weg zijn, je mag de scooter niet parkeren in een parkeergarage. Let op dat de felyx niet het voetpad blokkeert, zodat voetgangers, rolstoelen en kinderwagens er geen last van hebben.