Hoe maak je op je laptop een screenshot?

Hoe maak je op je laptop een screenshot?

Maak een screenshot van het hele scherm met de knop Print Screen (soms heeft deze knop het label PrtScn of PrtScrn) op het toetsenbord. U vindt deze meestal bovenaan, rechts naast de functietoetsen (F1, F2, enzovoort) ter hoogte van de pijltoetsen.

Waar slaat een Print Screen op?

De Print Screen-toets gebruiken Druk op de Print Screen-toets op het moment dat u een afbeelding van uw scherm wilt maken. Het is alsof er niets gebeurt, maar op de achtergrond heeft Windows het volledige beeld opgeslagen op het tijdelijke prikbord (het Klembord). De afbeelding plakt u daarna in een ander programma.

Waar worden screenshots opgeslagen Windows 11?

Lees ook:   Wat zijn voordelen van een vulkaanuitbarsting?

Je kunt screenshots ook meteen als bestand opslaan door de Windows-toets samen met PrtScrn in te drukken. Het bestand wordt dan opgeslagen als . png-bestand, in de map Afbeeldingen.

Hoe maak je screenshots van je computer?

Een screenshot is een makkelijke manier om een ‘foto’ van je computerscherm te maken. De screenshot van het scherm maak je door simpelweg op de Printscreen-toets te drukken. Je ziet niets gebeuren, maar de schermafbeelding is nu gemaakt. Stap 2: de schermafdruk gebruiken in een tekstbestand.

Hoe maak je een screenshot op een Lenovo laptop?

– “Hoe maak je een screenshot op een Lenovo-laptop Windows 10?” Methode 3: Neem een Lenovo Screenshot met de Share Charm op Windows 8.1. Welnu, u kunt de schermafbeelding op Windows 8.1 delen vanuit elke gewenste app. Breng de Charms-balk tevoorschijn en kies vervolgens het pictogram ‘Delen’.

Hoe maak je screenshot van je scherm?

Beslis eerst hoe je screenshot eruit moet zien. Vaak is dit de derde toets van rechts op de bovenste rij van je toetsenbord. De screenshot van het scherm maak je door simpelweg op de Printscreen-toets te drukken. Met dat kruis selecteer je het deel van het scherm waarvan je een screenshot wil maken.

Lees ook:   Welke Oranjes liggen in Breda begraven?

Hoe doe je de Print screen-toets?

De Print Screen-toets gebruiken. Druk op de Print Screen-toets op het moment dat u een afbeelding van uw scherm wilt maken. Het is alsof er niets gebeurt, maar op de achtergrond heeft Windows het volledige beeld opgeslagen op het tijdelijke prikbord (het Klembord). De afbeelding plakt u daarna in een ander programma.

Hoe kan ik een Print Screen maken?

Een printscreen maken met de knop Print Screen

  1. Druk de toets Print Screen op het toetsenbord in.
  2. Met het indrukken van deze knop wordt een printscreen gemaakt van het hele beeldscherm, welke op het Klembord van Windows wordt geplaatst.

Hoe druk je een screenshot op de printscreen?

Om een screenshot te maken, druk je één keer op de printscreen-toets. Nadat je een foto hebt gemaakt van de pagina, Hieronder kun je ons resultaat zien met knipprogramma.