Hoe maak je een stropdas van stof?

Hoe maak je een stropdas van stof?

In dit blog leren we je hoe je zelf een stropdas kan maken met Motiflow stof. Geloof het of niet maar het is totaal niet moeilijk!…

  1. Type stropdas kiezen.
  2. Patroon maken!
  3. Patroon op het stof maken.
  4. Randen omstikken.
  5. Delen aan elkaar zetten.
  6. Naar binnen vouwen en vastzetten.

Kun je een stropdas strijken?

Over het algemeen is het geen goed idee om een stropdas te strijken. De hitte van een strijkijzer kan de das beschadigen en dat willen we niet. Wat je het beste kan doen om de kreukels eruit te krijgen is de hete stoom van het strijkijzer gebruiken. De meeste kreukels en kleine vlekken zullen hierdoor verdwijnen.

Kun je een stropdas wassen?

Week de das in lauw water en gebruik geen of heel weinig schoonmaakmiddel. Wrijf voorzichtig over de vlek. Laat de stropdas vervolgens drogen door hem in een handdoek te rollen en deze op de kachel te plaatsen voor een nachtje. Gooi de stropdas nooit in de wasmachine!

Hoe was je een zijden sjaal?

Zijde kun je het beste wassen door een speciaal zijdewasmiddel te gebruiken en te wassen met handwarm water. Iedere zijden stof dient apart gewassen te worden en je mag de stof niet borstelen, wrijven, wringen of centrifugeren. Anders verliest het namelijk zijn gaafheid.

Hoe wordt wasbenzine gemaakt?

Wasbenzine is een mengsel van koolwaterstoffen, dat je op de verpakking kan terugvinden als ‘Koolwaterstoffen, C7-C9, n-alkanen, iso-alkanen, cyclische’. De koolwaterstoffen komen uit ‘nafta’, oftewel petroleum dat van aardolie is gemaakt. De koolwaterstoffen in wasbenzine zijn vluchtige organische stoffen (VOS).

Kan een sjaal in de wasmachine?

Sjaals van nylon kunt u ook in de wasmachine doen. Op maximaal 40 graden wassen en daarna laten drogen aan de waslijn is een prima behandeling. Drogen en strijken hoeft niet, want nylon is zeer vormvast en droogt heel snel.